Accommodatie details

Autorondreis Pelgrims en Noord-Spanje (JI)

Autorondreis Pelgrims en Noord-Spanje (JI)

Spanje | Aanbod Rondreizen Spanje | Rondreizen Spanje
Een interessante en zeer afwisselende autorondreis die start vanuit Nederland. Het prachtige Baskenland (Euskadi in het Baskisch) met zijn eigen taal, cultuur en culinaire gerechten is van wereldfaam. Vervolgens naar het groene Asturië, officieel nog steeds een vorstendom, met het groene gebergte Picos de Europa. Hier ligt de bakermat van het huidige Spaanse Koninkrijk. Via Galicië, waar eeuwenlang de Kelten hun sporen hebben achtergelaten naar het bekende Santiago de Compostela. Het aloude...
Touroperator: De Jong Intra
Vertrekdatum: 9-10-2016
Reisduur: 12 dagen

Informatie over de accommodatie

Pelgrims en Noord-Spanje ( )
Een interessante en zeer afwisselende autorondreis die start vanuit Nederland. Het prachtige Baskenland (Euskadi in het Baskisch) met zijn eigen taal, cultuur en culinaire gerechten is van wereldfaam. Vervolgens naar het groene Asturië, officieel nog steeds een vorstendom, met het groene gebergte Picos de Europa. Hier ligt de bakermat van het huidige Spaanse Koninkrijk. Via Galicië, waar eeuwenlang de Kelten hun sporen hebben achtergelaten naar het bekende Santiago de Compostela. Het aloude koninkrijk Castillië-León heeft talrijke kathedralen, kastelen en kleine dorpjes. Via Burgos en San Sebastian eindigt uw kennismaking met het noorden van Spanje.

Inbegrepen

- 11 overnachtingen inclusief ontbijt.- Reisbeschrijving - ANWB Wegenkaart (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen

- Lokale entree-, tol- en parkeergelden

Hoogtepunten

- Bilbao- Covadonga - Oviedo - Lugo - Santiago de Compostela - Leon - Burgos

Dag 1: Utrecht - Bordeaux, ca. 1050 km

Vanuit Nederland rijdt u zuidwaarts door België en komt u in Frankrijk waar u in Bordeaux zult overnachten.

Dag 2: Bordeaux - Omgeving Santander, ca. 450 km

Vandaag verder zuidwaarts om de grens met Spanje over te gaan bij Biarritz. Indien u een uurtje over hebt, neemt u dan een kijkje in San Sebastian. Een mooie stad aan zee. U overnacht de komende 2 nachten in de omgeving van Santander.

Dag 3: Bilbao of rust aan zee

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan Bilbao (ca. 105 km). Bilbao (in het Baskisch: twee zijden aan 2 oevers van de Nervionrivier) heeft het beroemde Guggenheim-museum. De collectie is ondergebracht in een gebouw, dat als een futuristisch schip aan de oever van de rivier ligt. Ook kunt u naar het strand om wat te relaxen of een bezoek brengen aan de hoofdstad van de provincie Cantabrië, Santander. Een leuke oude stad met mooie boulevards en prachtige stranden.

Dag 4: Santander - Oviedo, ca. 170 km

Een prachtige rit langs de Cantabrische kust met in de ochtend een bezoek aan het nog Middeleeuwse aandoende stadje Santillana del Mar. Hier vlakbij liggen beroemde grotten met prehistorische tekeningen, die echter voor het publiek gesloten zijn. U komt in het gebergte van Picos de Europa en bereikt het heiligdom Covadonga. Hier zou in de 8e eeuw de Reconquista (herovering) zijn begonnen op de Moren, die in 711 Spanje waren binnen gevalllen. De dag eindigt in Oviedo, de hoofdstad van het vroegere Asturië.

Dag 5: Oviedo - Santiago de Compostela, ca. 350 km

In de loop van de ochtend rijdt u het autonome deelgebied Galicië binnen, waar vroeger de Kelten woonden en je nog steeds de doedelzak hoort. Het plaatsje Lugo is het ook waard om te stoppen. Lugo is van Keltische oorsprong en was al belangrijk onder de Romeinen. De Romeinen ommuurden de stad en nog steeds is het mogelijk over de muren te wandelen, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Daarna door naar Santiago de Compostela voor de volgende 2 nachten.

Dag 6: Santiago de Compostela

De dag staat in het teken van de Apostel Jacobus (Santiago) die na de dood van Christus hier met twee volgelingen aan land kwam om te preken. Al sinds de Middeleeuwen is de stad een wereldberoemd pelgrimsoord en van heinde en verre komen de pelgrims naar het graf van de patroonheilige van Spanje. Natuurlijk bezoekt u ook de kathedraal en het bijbehorende museum.

Dag 7: Santiago de Compostela - Leon, ca. 350 km

U rijdt vandaag over de beroemde Camino de Santiago die door het binnenland loopt, maar dan in omgekeerde volgorde. U verlaat het prachtige Galicië bij de pas Piedrafita del Cebrero. Via Astorga, met het bisschoppelijk paleis dat ontworpen is door de bekende architect Gaudi, bereikt u Leon voor overnachting.

Dag 8: Leon - Burgos, ca. 185 km

Leon is de hoofdstad van het vroegere gelijknamige koninkrijk. De basiliek van San Isidro met het pantheon van de koningen van Spanje is een bezoek waard. U reist vandaag verder naar de omgeving van Burgos voor uw overnachting.

Dag 9: Burgos - San Sebastian, ca. 215 km

In Burgos moet u zeker de enorme gotische kathedraal bezoeken. Daarna op naar de heerlijke stad San Sebastian, het kroonjuweel van het noorden. Deze stad heeft een rijke historie, vele bruggen, smalle straatjes en natuurlijk de overheerlijke pinchos (pinxos); de tapas van het noorden, waarvoor u per prikkertje afrekent in één van de knusse barretjes.

Dag 10: San Sebastian

U slaapt nog een extra nacht in deze prachtige stad. Geniet van de prachtige gebouwen, pleintjes en het haventje van Donostia, zoals de Basken San Sebastian noemen. Of ga naar het strand en laat de gehele reis, al luierend, nogmaals de revue passeren.

Dag 11: Omgeving San Sebastian - Frankrijk Orléans, ca. 700 km

Vandaag reist u weer richting Frankrijk op weg naar Nederland. U overnacht in Orléans.

Dag 12: Orléans- Nederland, ca. 550 km

Vanaf Orleans rijdt u terug naar Nederland, met wellicht nog een stop in Parijs?

Meer informatie tonen >

Youtube

Er zijn helaas geen Youtube-videos voor deze accommodatie.

Kaart met extra informatie

Vertrekmaand
2016
Diversen
wo
28
sep
do
29
sep
vr
30
sep
za
01
okt
zo
02
okt
ma
03
okt
di
04
okt
wo
05
okt
do
06
okt
vr
07
okt
za
08
okt
zo
09
okt
ma
10
okt
di
11
okt
Bezig met laden, even geduld alstublieft.
Legenda:
€ 25
: Prijs per persoon is gebaseerd op een bezetting van twee personen
€ 25
: Prijs per persoon is gebaseerd op de minimum kamerbezetting
€ 25
: Prijs voor de kamer
€ 25
: Speciale aanbieding van reisorganisatie
€ 25
: Helaas is deze vakantie niet meer beschikbaar