Terug naar het blogoverzicht
29 januari 2021

RR

Nu boeken voor later?

Nu boeken voor later is geen probleem!

Het advies van de rijksoverheid  is om tot eind maart geen reizen naar het buitenland te maken. Maar dat betekent niet dat je niet voor later dit jaar geen reis kan boeken! Wel moet je er rekening mee houden dat je reis mogelijk niet doorgaat of er nog op de vakantie kleine reisbeperkingen gelden. Coronatesten zullen zo ook zeker voor vele bestemmingen verplicht worden gesteld. Let daarom goed op bij het boeken van je vakantie. Je reisbureau ontzorgt je hierbij met het expert advies over de algemene- en annuleringsvoorwaarden en checkt met jou of je reis-en annuleringsverzekering wel up-to-date is.

Wat zijn de risico's als je toch boekt?

  • Je kunt op vakantie naar een land met code geel. Er kunnen wel inreisbeperkingen gelden. Denk aan een coronatest voor vertrek of bij aankomst.
  • Is de test voor vertrek positief dan wordt je niet toegelaten en moet je je vakantie annuleren. Je hebt dan geen recht op geld terug. Mogelijk dekt jouw annulleringskostenverzekering deze kosten. Check hiervoor de polisvoorwaarden.
  • AIs de test bij aankomst positief is, houd dan er rekening mee dat je ter plaatse in een door de overheid aangewezen hotel in quarantaine moet. Geen vakantie, geen geld terug en extra kosten, bijvoorbeeld voor een nieuw ticket naar huis.

Wat als mijn reis niet doorgaat?

Annuleert de reisorganisatie, vervoerder of de accommodatie dan heb je recht op geld terug. Annuleer je zelf dan zijn de annullerinsgkosten voor eigen rekening. Je annulleringskostenverzekering dekt in bepaalde gevallen deze kosten, maar meestal niet als er sprake is van corona. Advies: boek daarom altijd waar mogelijk een pakketreis van een reisorganisatie!

Ben je verzekerd?

Ga je naar een land met code geel dan ben je verzekerd. De voorwaarden verschillen per verzekering dus check vooraf met je reisbureau wat je verzekering dekt en welk financieel risico je loopt. Reis je naar een land met code oranje, dan ben je meestal NIET verzekerd en zijn kosten die verband houden met corona meestal niet gedekt.

Checklijst:

 

Wijzigingen voorbehouden, aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend.