Terug naar het blogoverzicht
Koningsdam cruises
10 mei 2019

TravelXL at Home Servicecenter

De wereld ontdekken…

Een schat aan cultuur, een heerlijk klimaat en enkele van de mooiste steden ter wereld. Niet voor niets is de Middellandse Zee een van ‘s werelds meest geliefde cruiseregio’s. Of kies het nieuwste cruiseschip en koers naar het noorden.

Geschikt voor iedereen

Zie je het al voor je? Met z’n tweeën in een ligstoel op het dek. Cocktail erbij en genieten van de ondergaande zon. Een cruise is ideaal voor honeymooners. Maar ook voor gezinnen met kinderen, levensgenieters op leeftijd en jonge koppels die in comfort willen ontdekken. Eigenlijk voor iedereen die ontspannen de wereld wil ontdekken.

Mediterrane ontdekkingen

Cruisen betekent veel zien in korte tijd. Je pakt slechts één keer je koffer uit. Heerlijk toch? Daarna brengt het cruiseschip je elke nacht naar een nieuwe bestemming. Zo reist het hotel telkens mee naar, in dit geval, een nieuwe Mediterrane bestemming. Holland America Line biedt diverse cruises aan in en rond de Middellandse Zee. Vertrek bijvoorbeeld uit Venetië en reis onder meer naar het Griekse Corfu, via Sicilië naar het Italiaanse Napels en via Monaco en Marseille naar Barcelona. 

Voor elk wat wils

Zo zijn er diverse cruises die elk een ander deel van het mediterrane Europa aandoen. Zo koerst de Veendam vanuit Venetië bijvoorbeeld naar Olympia en Kreta in Giekenland, Efeze in Turkije en via Sicilië naar Malta en eindbestemming Rome. Hoogtepunt is een stop bij Palermo met een excursie naar de Vallei van de Tempels in Agrigento op Sicilië (zie ook elders in deze uitgave), door Unesco op de lijst met Werelderfgoederen gezet. En dat zegt al voldoende. Naast de Veendam zal de geliefde Koningsdam deze zomer in de Middellandse Zee varen. Vraag ons naar de diverse cruises die Holland America Line aanbiedt. 

Met de nieuwste aanwinst in de vloot naar het noorden

Je kunt bestemmingen als uitgangspunt kiezen, maar ook gaan voor het allernieuwste cruiseschip van Holland America Line: de Nieuw Statendam, zusterschip van de Koningsdam en het tweede schip in de Pinnacle-klasse. Vanaf deze maand gaat de Nieuw Statendam maar liefst veertien rondreizen maken vanuit Amsterdam naar Noord-Europa. Kies bijvoorbeeld uit veelzijdige routes naar de Noorse fjorden, de Noordkaap, IJsland en de Baltische Staten. Geheid dat je onderweg het feeërieke Noorderlicht kunt zien. In het najaar vaart het schip enkele routes in het Middellandse Zee gebied.

Van heerlijk diner tot swingende rock

Aan boord van de Nieuw Statendam ontdek je overal verfijnde details; het warme interieur van je hut, het bijzondere kunstwerk in een van de sfeervolle restaurants of de smaak van dat exquise gerecht dat je ab-so-luut morgen nog een keertje wilt proeven. En ’s avonds? Genieten van de voorstellingen van BBC Earth Experiences in het spectaculaire twee verdiepingen tellende World Stage. Of van klassieke rocknummers in de Rolling Stone Rock Room. 

Zee aan mogelijkheden

Kortom, een zee aan mogelijkheden! Als het gaat om genieten in luxe en comfort, geheel ontspannen en toch de uithoeken van de wereld ontdekken, dan is Holland America Line dé manier. Vraag ons naar de mogelijkheden van cruisen met Holland America Line. 

Check hier.