Kwaliteit, service & deskundigheid
95+ verkooppunten
Laagste prijsgarantie
ANVR
SGR
SGRZ
Calamiteitenfonds

Corona-reisadvies-reiswijzer

Coronaregels voor vakantie en relaxed boeken bij TravelXL


Relaxed boeken bij TravelXL

Wij en onze TravelXL partners willen je graag voor je vakantie volledig ontzorgen. Zodat je bij ons met een gerust hart boekt en ontspannen op vakantie gaat. Daarom hebben we onze 'Zekerheidsgarantie': 1) Omruilgarantie: hiermee kan je bijvoorbeeld tot 28 dagen voor vertrek je vakantie kosteloos omboeken. 2) Geld-terug-vakantie: moet je bijvoorbeeld vanwege COVID-19 maatregelen of om welke reden dan ook, de vakantie annuleren, dan krijg je uiteraard je geld terug. 3) repatriëringsgarantie: boek je een pakketreis dan ben je automatisch gedekt met de repatriëringsgarantie, waarbij jij en je reisgezelschap weer naar Nederland wordt gebracht. LET OP: er kunnen kleine verschillen zijn tussen de touroperators, vraag ons.

Goed verzekeren:  Van groot belang is om je tegen onverwachte kosten goed te beschermen door je goed te verzekeren. Een reisverzekering dekt je tegen onvoorziene omstandigheden tijdens je vakantie. Een annuleringsverzekering dekt je nog voordat je vakantie is begonnen. Moet je je vakantie annuleren door bijvoorbeeld een COVID besmetting dan krijg je met een Allrisk annuleringsverzekering tot 100% van de reissom terugbetaald. Klik hier voor meer details.

 

Op vakantie! maar............bereid je goed voor! 

Coronaregels voor reizen en vakantie

Als u naar het buitenland gaat, leest u in het reisadvies welke maatregelen gelden in het land waar u naartoe wilt of doorheen reist. Bijvoorbeeld welke coronabewijzen u nodig hebt. Gaat u met het vliegtuig? Dan gelden er aanvullende regels.

Controleer voor iedere reis:

Coronabewijs regelen voor uw reis

Vliegreizen en luchthavens

Internationale reizen per trein, touringcar of boot

Vakantie of reis annuleren en reisvouchers

In Nederland op vakantie

Nederland wereldwijd

 

Regels voor de terugreis

Komt u na uw reis terug in Nederland?  Dan gelden voor u de regels voor inreizen in Nederland.

 

Welke landen hebben welke kleurcode? Klik hier

Bekijk welke landen en gebieden kleurcode groen, geel, oranje of rood hebben in het reisadvies. Naar welk land u ook gaat, u kunt er te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. Ook kan de situatie in een land snel veranderen. Houd daarom altijd het reisadvies in de gaten.

Voorkom teleurstelling
Maar… er zit wel een ‘maar’ aan dit goede nieuws. Zijn vakantielanden al zo ver om Nederlanders te ontvangen? En zo ja, tegen welke voorwaarden? Denk aan een negatieve test of een vaccinatiebewijs. Elk land kan zo (nog steeds) z’n eigen regels stellen. Deze kunnen ook tusentijds wijzigen. Ga daarom wijs op reis en laat je door ons goed informeren.

Boek je vakantie vertrouwd met de TravelXL ’Zekerheidsgarantie ((Omruilgarantie, Geld-terug-garantie en Repatriëringsgarantie).

Vraag naar de details voor een onbezorgde vakantie.

 

Advies: Maak een afspraak met je reisbureau

ADVIES: vanwege de vele regels die regelmatig wijzigen, adviseren wij je altijd via je eigen reisbureau te boeken en met hen regelmatig contact te houden om tussentijds voor je vertrek de regels van toelating en gezondheid dubbel te checken. Uiteindelijk ben je namelijk altijd zelf hiervoor verantwoordelijk!

TravelXL biedt een afspraaksysteem om je afspraak met jouw reisbureau te maken. Je hebt de keuze tussen een fysieke afspraak en een video-TravelCall*(beeldbellen) met het reisbureau.

Een afspraak voor een persoonlijke video-TravelCall of een afspraak op een van de Travelcenters is via de site zo gemaakt.

 

Verdere relevante informatie:

Uitleg en toelichting over wat te doen en waar aan te denken bij reizen naar het buitenland, maar ook een filmpje dat je uitleg geeft over het downloaden van de app, vind je op onderstaande websites van de Rijksoverheid:

Coronabewijs voor reizen en evenementen met CoronaCheck 
Filmpje met uitleg over CoronaCheckApp  

 

Bij GGD niet testen voor je reis! 

Het is niet mogelijk om bij het GGD  gratis te testen voordat je op reis gaat. Hiervoor zal je een afspraak moeten maken met een commerciele aanbieder zoals 'Spoedtest', zie hieronder.

De GGD-en zijn daar niet meer op ingericht; enerzijds kunnen zij niet garanderen dat je tijdig de uitslag van een test krijgt teruggekoppeld, wat juist wel belangrijk is als je op reis gaat, anderzijds kunnen zij niet garanderen welke test (PCR of antigeen) zij bij jouw klacht toepassen.
Dus voor de juiste test -waar de bestemming van jouw reis om vraagt- en het tijdig ontvangen van de uitslag voor jouw vertrek is het nodig om gebruik te maken van een commerciële testaanbieder en niet de GGD hiermee te belasten. Je vindt hier meer informatie over op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/testbewijs.

 

TravelXL heeft met Spoedtest.nl, met meer dan 30 locaties in Nederland, speciale prijsafspraken gemaakt. De volgende prijzen zijn van toepassing:

  • PCR-test: € 51,50 incl. BTW 
  • Antigeen sneltest € 33,95 incl. BTW

Uitsluitend van toepassing door HIER te klikken en deze website te gebruiken.

BELANGRIJK de reservering voor een coronatest is tot 24 uur voor de afspraak te annuleren. Bij annulering tot maximaal 24 uur voor de afspraak wordt het volledige aankoopbedrag gerestitueerd, na deze termijn vindt er geen restitutie plaats.Het is wel mogelijk de afspraak nog te wijzigen binnen 24 uur voor de afspraak: De termijn om een afspraak te wijzigen (tot 1 uur van tevoren) blijft voorlopig onveranderd.

 

Reiswijzer van ANWB

Reizen en corona: is mijn vakantieland toegankelijk?

Klik hier voor de door de ANWB geleverde informatie en status per land.

 

 

Reisadviezen

Voorkom vervelende verrassingen op reis. Check voor vertrek alle risico’s en andere belangrijke informatie in het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Waar vind ik de meest actuele reisadviezen?

Actuele reisadviezen vindt u op de website Nederland wereldwijd.

Reizen naar het buitenland en corona

Lees meer informatie over het coronavirus en reizen naar het buitenland en naar Caribisch Nederland

Reizen met het coronacertificaat vanaf Schiphol

Je kunt met het digitaal coronacertificaat vrij reizen binnen de Europese Unie en naar Schengen-landen.

Kijk wat dit voor jou betekent

 

Vlieg met vertrouwen

Op deze pagina informeren wij u graag over uw reis, de bijbehorende maatregelen en acties die van u verwacht worden. Wilt u op de hoogte zijn van het laatste airline beleid? Hier vindt u ook het actuele beleid van onze airline partners.

Boek met vertrouwen, boek SnapTrip Holidays

Regels voor reizen per trein

Reis je per trein naar een Europese bestemming? Check dan tevens altijd deze website.

Bereid je voor op je aankomst in Nederland

Vlieg je terug naar Schiphol? Check in het reisadvies van het land van vertrek of je een test-, vaccinatie- of herstelbewijs nodig hebt.

Handige tips voor je terugreis. Altijd lezen voordat je vertrekt vanuit je vakantieadres!

klik hier

 

Alleen medische kosten, en geen quarantaine

In een land van bestemming met een oranje reisadvies bieden wij alleen dekking van een medische behandeling bij een coronabesmetting, en dekken wij geen kosten als gevolg van quarantaine. In landen binnen de Europese Unie met een groen en geel reisadvies geldt aanvullend de quarantainedekking, waarbij een klant recht heeft op een vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten.

 

Kleurcode op het moment van vertrek

Wij gaan altijd uit van de kleurcode om het moment van vertrek. Een veranderende kleurcode tijdens de reis heeft dus geen gevolgen voor de dekking, tenzij de reden van de kleurcodering oranje niet gerelateerd is aan Covid-19. Bij wijziging van oranje naar rood dient de verzekerde per omgaande maatregelen te nemen om terug te keren naar een bestemming met een andere kleurcode.

Bekijk de Coronapagina op onze website voor meer informatie

 

Veel gestelde vragen met antwoorden

Veelgestelde vragen met betrekking tot reisadviezen. Klik hier.

Reisrechten tijdens de coronacrisis

 

Laatste nieuws Reisadvies.nu:

Het Verbond van Verzekeraars laat weten dat verzekeraars alleen rekening houden met officiële reisadviezen van de overheid. “Verzekeraars ontvangen veel vragen van klanten over reisadvies.nu en willen bijvoorbeeld weten welke reisadviezen ze moeten aanhouden, die van de overheid of van reisadvies.nu.”

“Op de niet-officiële website, die veel lijkt op die van het ministerie van Buitenlandse Zaken en dezelfde kleurcodes voor reisadviezen hanteert, worden reisadviezen rooskleuriger voorgesteld. Dat kan verzekerden op het verkeerde been zetten. Check voordat je op vakantie gaat altijd de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken en je polisvoorwaarden of neem contact op met je eigen verzekeraar”, zo laat het Verbond van Verzekeraars weten.

“Verzekeraars hebben begrip voor de lastige periode waarin de reisbranche zich bevindt, maar vinden het jammer dat hierdoor verwarring ontstaat. Ook de Consumentenbond waarschuwt voor de site en heeft inmiddels melding gedaan bij toezichthouder ACM.” [24-12-2021]

 

Wijzigingen voorbehouden op tekst en inhoud

Deel dit overal

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van aanbiedingen?


Copyright TravelXL 2022 | Login