Kwaliteit, service & deskundigheid
60+ verkooppunten
Laagste prijsgarantie
ANVR
SGR
SGRZ
Calamiteitenfonds

Calamiteitenfonds

Zekerheid voor je vakantie


Calamiteitenfonds geeft zekerheid aan je vakantie!

We hopen dat het niemand overkomt. Maar stel je toch eens voor dat er tijdens je vakantie op je bestemming een natuurramp voordoet. Of er breken ernstige onlusten uit. Grote kans dat je reis zal moeten worden aangepast. Bijvoorbeeld dat je naar een ander hotel moet worden gebracht. Of in het ergste geval dat je reis wordt afgebroken en  je eerder naar huis moet vanwege de situatie. Dat kost natuurlijk geld. Maar wie gaat dat betalen?

In Nederland heeft de reisbranche hiervoor het Calamiteitenfonds geintroduceerd. Deze betaalt de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast. Als de reis moet worden afgebroken dan zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Calamiteitenfonds

TravelXL (KvK nr. 32118915) is voor de website aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. De individuele Travelcenters van TravelXL hebben elk een eigen KvK inschrijving (check hiervoor de KvK site, klik hier)De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat jij als reiziger die deelneemt aan een reis waarop de garantie van toepassing is: - (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren; - de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Check de deelnemers hier.

Ben je nog thuis en moet je reis nog beginnen? 
Dan doet het Calamiteitenfonds geen uitkering.
Wil je toch na een calamiteit niet naar de bestemming afreizen? Raadpleeg dan je reisorganisator/Travelcenter voor de mogelijkheden.
Zo bieden in dit soort gevallen de ANVR consumentenvoorwaarden de mogelijkheid om vanaf 30 dagen voor vertrek kosteloos te annuleren, zo lang op de bestemming sprake is van een uitkeringsvatbare situatie van het Calamiteitenfonds. De reisorganisator betaalt in dat geval je geld terug of zorgt voor een passend alternatief. Een uitkeringsvatbare situatie wordt beëindigd zodra dit kan. Vaak wanneer alle reizen die al in uitvoering waren zijn aangepast.

De TravelXL Travelcenters zijn aangesloten bij het Calamiteitenfonds opdat je aanspraak kan maken op de genoemde regelingen! Voor slechts € 2,50 per boeking bent je tot een gezelschap van 9 personen verzekerd. Dit bedrag staat op elke bevestiging/ factuur duidelijk vermeld.

Wil je meer weten over de garantie van het Calamiteitenfonds, lees dan de volledige garantieregeling door. Of kijk ook eens bij de veel gestelde vragen. Je kan hier de garantieregeling downloaden.

Afbeelding verwijderd.

Copyright TravelXL 2022 | Inloggen