Kwaliteit, service & deskundigheid
60+ verkooppunten
Laagste prijsgarantie
ANVR
SGR
SGRZ
Calamiteitenfonds

Better Holidays

Samen voor een betere vakantie én een betere wereld


Samen voor een betere vakantie én een betere wereld

We reizen met z’n allen de hele wereld rond. Dat levert niet alleen prachtige herinneringen op, maar heeft ook impact op het milieu en de lokale bevolking. De afgelopen jaren hebben we grote stappen gezet en geïnvesteerd in duurzaamheid. Tegelijkertijd realiseren we ons ook dat er nog veel te doen is. De effecten van bijvoorbeeld klimaatverandering kennen geen grenzen. Impact op de ene plek op aarde kan gevolgen hebben aan de andere kant van de planeet. We weten allemaal dat de beslissingen die we vandaag nemen invloed hebben op de wereld van morgen. Wij nemen graag het voortouw om die negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken en de positieve effecten te versterken. Met onze strategie ‘Better Holidays, Better World’ richting 2020, verduurzamen we niet alleen onze eigen bedrijfsvoering, maar óók jouw vakantie. Hoe werkt dit dan precies?

Better holidays

Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor jou bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen. Of het nu gaat om vakanties waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor jou als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

Bestrijding kindersekstoerisme

Wij steunen actief de ANVR en Defence for Children- ECPAT in de bestrijding van kinderuitbuiting in vakantielanden. Wij nodigen jou uit met ons alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden op www.dontlookaway.nl ook als dit begaan is in het buitenland! Meer informatie over het bestrijden van kindermisbruik is bij de reisleiding beschikbaar.

​5 TIPS VOOR EEN PLASTICVRIJE VAKANTIE

We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we je vijf tips om je plasticgebruik op vakantie te verminderen. 
Met al een paar simpele tips kan iedere Nederlander tijdens de vakantie een steentje bijdragen om wegwerpplastic te minimaliseren. 

5 tips voor een plasticvrije vakantie:
1. Check of je in jouw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl. 
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare fles mee. 
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van je verblijf een grote verpakking water aan en vul je flesje. 
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee. 
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’ 
Laat in ieder geval geen afval slingeren op je vakantieplek! Zo kunnen we van mooie plekken blijven genieten!


 

Copyright TravelXL 2022 | Inloggen