Kwaliteit, service & deskundigheid
95+ verkooppunten
Laagste prijsgarantie
ANVR
SGR
SGRZ
Calamiteitenfonds

Checklist voor vertrek


Checklist

Bij het regelen van de vakantie of reis komt heel wat 'vooraf regelen en denken' aan de orde. Om je op weg te helpen hierbij niets/ weinig over het hoofd te zien onderstaande checklist.

Voor vertrek uit Nederland/ België:

met alle informatie die je nodig hebt over gezondheid/ inentingen, paspoort, visum, douane, geldzaken/ omrekenkoersen,  feestdagen, etc. KLIK HIER

In willekeurige volgorde

Bescherm je identiteit ID en paspoort

Identiteitsfraude plegen wordt moeilijker als mensen hun identiteit beter beschermen.

Gebruik de KopieID-app

Het ministerie van BZK heeft de KopieID-app ontwikkeld. Met deze app maakt iedereen een veilige kopie van een identiteitsbewijs. Dit kan door een datum en het doel van de kopie als watermerk op de kopie aan te brengen.

Naast het gebruik van de KopieID-app vindt het CMI het goed om de burger bewust te maken van het voorzichtig omgaan met (eigen) persoonsgegevens. Het is voor bedrijven lang niet altijd nodig of toegestaan om een kopie van een identiteitsbewijs te vragen. Vaak is registratie van het soort legitimatiebewijs en het documentnummer voldoende. Bijvoorbeeld: ‘Paspoort, NWLFR3706’. Als het al nodig is een kopie te verstrekken, volg dan de tips om fraude met een kopie te voorkomen.

Het komt op vakantie, bij het inchecken van je hotel,  het huren van een auto, etc., voor dat er om een kopie van je ID wordt gevraagd. Voor de meeste gevallen hoef je daarbij niet je BSN (burgerservicenummer) te tonen. Met de app KopieID maak je snel en eenvoudig een veilige kopie van je identiteitsbewijs.

 

De Reisapp van Buitenlandse Zaken

Met de Reisapp van Buitenlandse Zaken krijg je, ook tijdens je reis, actuele reisadviezen. En je hebt met 1 druk op de knop contact met het 24/7 BZ contactcenter.

Reisapp downloaden

Reisapp Buitenlandse Zaken voor Android

Reisapp Buitenlandse Zaken voor iOS  (iPhone en iPad)

I

Schiphol app

Google Play of App Store

 

FlightAware Vlucht-tracker

Gratis download, volledig gratis te gebruiken. Volgkaarten op volledig scherm (met NEXRAD-weer)

Check alle airline vluchten.

Vluchtstatus

Gate/terminal informatie en wijzigingen

Vertragingen

Cancellations

Vind je connecting vlucht & status

App Store  Google Play

Deel dit overal

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van aanbiedingen?


Copyright TravelXL 2022 | Login