Kwaliteit, service & deskundigheid
60+ verkooppunten
Laagste prijsgarantie
ANVR
SGR
SGRZ
Calamiteitenfonds

Reisvoorbereiding weetjes en feiten


Reisvoorbereiding
Op de website pagina www.travelxl.nl/checklist-voor-vertrek vind je links naar handige informatie over je voorbereidingen. Daarnaast vind je hier ook tips over je vlucht, activiteiten die je kunt ondernemen en zaken waar je rekening mee moet houden. TIP: Noteer altijd de nummers van uw reispapieren zoals paspoort, rijbewijs, auto-, reis- en ziektekostenverzekering, bankpasjes en creditcards. Noodtelefoonnumers van uw bank en creditcard maatschappij, zorgverzekeraar, etc. Maak van uw paspoort en vliegtickets een fotokopie en bewaar deze gescheiden van uw originelen. Vergeet u naast uw paspoort, uw reisdocumenten, rijbewijs, creditcard, medicijnen e.d. niet?
Gezondheid, vaccinaties
Gaat u een reis maken naar een (sub)tropisch land of heeft u plannen voor de toekomst? Dan heeft u mogelijk vaccinaties en of malariapillen nodig. Voor advies op maat en de benodigde vaccinaties verwijzen wij u graag naar de website van de GGD: www.ggdreisvaccinaties.nl/ of naar: www.travelclinic.nl
Vliegreis
Maaltijden en drankjes zijn aan boord niet altijd inbegrepen. Wij kunnen u voor vertrek informeren over de verzorging aan boord.
Inchecken
Inchecken kan in veel gevallen online vanaf 30 dagen tot 24 uur voor vertrek. Op de monitoren in de vertrekhal staat uw vluchtnummer aangegeven en bij welke incheckbalie u zich dient te melden met uw bagage. Zorg dat u ruim van te voren aanwezig bent. Inchecktijden variëren tussen 2 en 4 uur. Vraag uw TravelPlanner naar de juiste inchecktijd voor uw vlucht. 
Bagage
Het verdient aanbeveling om in de handbagage, naast eventuele medicijnen andere noodzakelijke spullen mee te nemen, voor het geval de koffers niet gelijktijdig aankomen. Wij maken u erop attent dat voor (hand)bagage strenge richtlijnen gelden. Daarbij adviseren wij u, indien u meerdere koffers meeneemt, de bagage per koffer te mixen zodat elke reiziger over kleding beschikt. Mocht uw bagage onverhoopt zoekraken, dan dient u dit direct te melden bij de betrokken luchtvaartmaatschappij of afhandelaar. Deze geeft u een bewijs (PIR rapport) van vermissing/beschadiging mee dat u nodig heeft voor de verzekering.
Tussentijdse aanpassing bagageregels
Zowel lijndienst als charter luchtvaartmaatschappijen passen regelmatig de regels voor ruim- en handbagage aan. De regels zijn bovendien verschillend per luchtvaartmaatschappij, het betaalde vliegtarief, het moment van boeken, of u online de bagage bijboekt of dat op de luchthaven bij checkin doet, soms betaalt u per stuk of per gewicht, etc. Onoverzichtelijke regels die tevens steeds strenger worden toegepast. Het is vaak voordeliger en zeker makkelijker om gelijk met de reservering ook de bagage bij te boeken en uw stoel te reserveren. Voorkom onplezierige verrassingen en check ruim voor vertrek of en welke bagage is inbegrepen. Vraag het Travelcenter waar u geboekt heeft.
Stoelreserveringen
De mogelijkheid bestaat om tegen meerprijs reeds bij boeking, of anders vanaf 30 dagen voor vertrek t/m 24/48 uur voor vertrek, een door u gewenste stoel te reserveren. De meerprijs/toeslag en de mogelijkheid verschilt hierbij per luchtvaartmaatschappij. Dat kan online (met creditcard betaling) of kunt u gelijk met uw vlucht bij uw Travelcenter regelen. Doet u dit later of bij de checkin op de luchthaven dan heeft u minder keuze en kan het zijn dat u niet naast elkaar kunt zitten.
Weersinvloed en vertraging
Sneeuw, storm, wateroverlast, etc. kunnen ervoor zorgen dat uw vlucht mogelijk is/ wordt vertraagd. Bestaat die kans, check dan de actuele vluchtinformatie op de website van uw airline.
Actuele vluchtinformatie
Verkrijgt u o.a. via teletekst, www.schiphol.nl of 0900-0141 of vanuit
buitenland +31-2079400800.
www.rotterdamthehagueairport.nl
www.eindhovenairport.nl
www.brusselsairport.be
www.dus.com
www.groningenairport.nl
www.maa.nl (Maastricht Aachen Airport)

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van aanbiedingen?


Copyright TravelXL 2022 | Inloggen