Kwaliteit, service & deskundigheid
60+ verkooppunten
Laagste prijsgarantie
ANVR
SGR
SGRZ
Calamiteitenfonds

Wat doe ik met klachten?


A) Meld altijd uw ontevredenheid bij de receptie en reisleiding

Maak van uw ontevredenheid altijd direct een melding bij de receptie van uw accommodatie en indien aanwezig bij de vertegenwoordiging van de reisorganisatie ter plaatse. Volgens de door u geaccepteerde ANVR-voorwaarden bent u te allen tijde verplicht de reisorganisatie in de gelegenheid te stellen om uw klacht ter plaatse op te lossen of te verhelpen. Doet u dit niet, dan vervallen in de meeste gevallen alle rechten.

Is er geen vertegenwoordiger op uw vakantiebestemming? Of wordt de klacht niet naar behoren opgelost?

Bel dan direct vanaf uw vakantiebestemming het noodnummer van de reisorganisatie. Dit noodnummer vindt u bij uw reispapieren. 

B)  Een klachtenrapport opstellen

In die gevallen dat het helaas onmogelijk is, door welke omstandigheden ook, dat de accommodatie of de reisleiding niet in staat is een passende oplossing te bieden, is het volgens dezelfde ANVR-voorwaarden noodzakelijk een klachtenrapport te laten opstellen. Hierin laat u omschrijven welke klacht bestaat en dat deze niet opgelost kan worden. Dit formulier dient door de accommodatie/ reisleiding altijd te worden ondertekend met datum van het opstellen hiervan. Klachten die ter plaatse niet zijn gemeld en waar geen klachtenformulier is ingevuld, worden in Nederland in de meeste gevallen niet in behandeling genomen door de reisorganisatie. Hieraan gekoppeld worden er tevens geen eventuele vergoedingen toegekend. 

Komt u er lokaal helemaal niet uit, aarzel dan niet het Travelcenter waar u geboekt heeft om advies te vragen.

C) Terug in Nederland

Bij terugkeer in Nederland dient u u uiterlijk 2 maanden na thuiskomt bij de ANVR reisorganisatie, die voor de uitvoering van uw reis verantwoordelijk was, een schriftelijke klacht in te dienen. Heeft u een klacht over een niet bij ANVR aangesloten organisatie? Dan dient u de klacht binnen 4 weken na terugkeer in te dienen. 

Lees ook goed de ANVR Algemene Reizigersvoorwaarden door. Zie homepage.

Copyright TravelXL 2022 | Inloggen