Terug naar het blogoverzicht
28 juli 2019

TravelXL at Home Servicecenter

Setjetters van Game of Thrones

In het echt is het nóg mooier!

Miljoenen volgen de tv-serie Game of Thrones, ook vanwege de meest fantastische filmlocaties. Van betoverend Dubrovnik in Kroatië tot indrukwekkende gletsjers in IJsland. De bestemmingen waar de filmmakers neerstrijken zijn - in het echt nóg meer - adembenemend mooi.

Klik op de bestemming om te genieten van de video's!

Dubrovnik, Kroatië

De laatste troon van de koningen van Westeros, King’s Landing, staat in het eeuwenoude Dubrovnik. In de middeleeuwen was het een van rijkste steden van Europa. De metropool bezat zelfs de op twee na grootste vloot ter wereld. Na een periode van verval toont Dubrovnik weer trots z’n stadspaleizen, kloosters en historische huizen. Binnen de dikke stadsmuren komt de wirwar van steegjes en straatjes - King’s Landing dus - in veel afleveringen terug. Het is dé plek om te bezoeken voor wie smult van intriges, geheimen en verraderlijke wendingen.

Vatnajökull, IJsland

Wie valt er niet voor het avontuur die de vulkanen, gletsjers, warme bronnen en pruttelende zwavelvelden met zich mee brengen? Ook de makers van Game of Thrones. De bergen in het zuidoosten van IJsland vormen de grootste gletsjer van Europa: Vatnajökull. In Westeros is staat het voor het mysterieuze land achter the Wall, het thuis van mythische wezens zoals Wild Walkers en reuzen. Overigens kwam in seizoen 7 ook de berg Kirkjufell langs; hier vond het epische gevecht plaats met de White Walkers. Deze berg van 463 meter hoog is de meest gefotografeerde berg van IJsland.

Aït-Ben-Haddou, Marokko

Volg de sporen van Daenerys Targaryen’s naar Yunkai, de kleinste van de drie steden in Slaver’s Bay. In feite leiden de filmmakers je naar Aït-Ben-Haddou, zo’n 100 km ten zuidoosten van Marrakech. Deze ksar (ommuurde stad) ligt majestueus op een heuvel aan de rand van de indrukwekkende woestijn. De locatie fungeert ook voor Pentos, de grootste van de Free Cities. De avontuurlijke sfeer trekt zowel bezoekers als hordes filmmakers aan. Eerder werden hier onder meer The Gladiator, The Mummy en Jesus of Nazareth opgenomen.