TravelXL Luxe en Bijzondere treinreizen

Ook voor compleet verzorgde, luxe en bijzondere treinreizen ben je bij ons aan het juiste adres. Onze Travelcenters en Mobiele Travelplanners van TravelXL@Home boeken voor jou de meest fantastische treinreizen. Of je nu de Trans-Siberie Express, Rocky Mountains, Orient Express, de Ghan & Indian Pacific dwars door Australie, de Deccan Odyssey door India, Namibie Safari, Rovos Rail naar Victoria Falls en de Glacier Express in Zwitserland en tientallen andere bestemmingen en mogelijkheden zoekt, wij boeken deze zonder meerpijs en met alle adviezen door onze samenwerking met alle specialistische aanbieders. Hieronder enkele treinreizen als voorbeeld. 

Indian Sojourn, per luxe trein door India!

De reis: all Inclusive 17-daags treinarrangement India

 

Reisdatum: 7 - 23 oktober 2020
Route: Mumbai - Vadodara - Udaipur - Jodhpur - Ranthambore NP - Agra - Jaipur - Delhi - Narendra Nagar - Delhi

Na een kort verblijf in Mumbai (Bombay) stapt u aan boord van de Deccan Odyssey. Deze luxe trein neemt u in 8 dagen mee naar Delhi. Onderweg wordt regelmatig gestopt voor boeiende excursies. Ga tijgers spotten in het Ranthambore National Park en bezoek de bezienswaardigheden van Rajasthan waaronder meerdere UNESCO World Heritage Sites. Geniet van de schoonheid van Udaipur, de "City of Lakes", de kleurrijke stad Jaipur en bewonder de adembenemende Taj Mahal.

Sluit u reis af met een verblijf in het  luxe 5* Resort Ananda in the Himalayas, een van de beste Aryuveda resorts van India. Dè plek om te ontspannen en te genieten van de schitterende ligging aan de voet van de Himalaya. 

Hoogtepunten

 • 8-daagse treinreis met de luxe Deccan Odyssey 
 • Bezienswaardige steden
 • Verblijf in het luxe Ananda in the Himalyas Resort
 • Op tijgersafari in Ranthambore NP
 • Nederlande reisbegeleiding Maria Dalmeijer

Uw hotel op Rails; de Deccan Odyssey

Een reis met de luxe Deccan Odyssey door het hart van India geeft je het gevoel terug te gaan naar de tijd van de Maharadja's. Geniet aan boord van onberispelijke service, luxe en gastronomie zoals zij dat gewend waren. Reizen met de Deccan Odyssey is een prikkeling voor alle zintuigen. 

Deze moderne en comfortabele trein biedt luxe compartimenten met privé badkamer. In het midden van de trein bevinden zich de 2 sfeervol ingerichte restaurantrijtuigen en een gezellig barrijtuig. Verder treft u een lounge-rijtuig en een uniek wellness- en fitnessrijtuig aan. De trein heeft plaats voor maximaal 88 gasten. Na elke excursie keert u terug in de vertrouwde omgeving van uw comfortabele ‘hotel op rails’. 

Vraag ons naar prijzen en details.

JAPAN treinreis

Reisdatum: 13 - 28 mei 2020
Route: Tokio – Kanazawa – Takayama – Kyoto – Hiroshima – Osaka

Een schitterende rondreis waarin alle hoogtepunten van het hoofdeiland Honshu zijn opgenomen. Verbaas u  over de tempels, schrijnen, grote steden, de natuur, de cultuur en natuurlijk het reizen met de snelle bullittrain ‘shinkansen’ . Overnachtingen in goede 3- en 4-sterren hotels. De koffer wordt telkens apart vervoerd naar het volgende hotel. Behalve de vele excursies is er ook voldoende vrije tijd om op eigen gelegenheid op ontdekkingstocht te gaan.

HOOGTEPUNTEN

 • Stadsexcursie Tokio met o.a. de paleistuinen, de Ginza, Senso-ji Tempel, boottocht en traditionele theeceremonie.
 • Dagtour Hakone National Park aan de voet van Mount Fuji.
 • In Kanazawa bezoek Kenroku-en, één van Japan's mooiste landschapstuinen en de samoeraiwijk Nagamachi.
 • Per bus naar Takayama in de Japanse Alpen met bezoek bergdorpje Shirakawa-go (UNESCO Werelderfgoed).
 • Verblijf Takayama in een traditioneel Japans hotel (ryokan-stijl met onsen).
 • In  Kyoto bezoeken aan o.a. Kinkaku-ji Tempel (Gouden Paviljoen), Ryoanji Tempel (Zen tuinen), Fushimi Inari schrijn en de oude geishawijk Gion
 • Dagtour Nara, Japan’s voormalige hoofdstad.
 • Per Shinkansen naar Hiroshima voor bezoeken aan Miyajima eiland en Peace Memorial Park.
 

De beroemdste treinen van VIA Rail Canada

Het adembenemend mooie Canada is één van de grootste landen ter wereld. Juist hier is de trein hét vervoermiddel om in korte tijd, op ontspannen wijze, grote afstanden te overbruggen en veel te zien. 

De bijna 500 treinen van nationale spoorwegmaatschappij VIA Rail laten u, op een spoorwegnetwerk van ruim 12.500 kilometer, Canada in al zijn adembenemende schoonheid en uitgestrektheid zien. De trein brengt u zelfs naar gebieden die voor andere vervoersmiddelen onbereikbaar zijn. Via de mooiste routes kunt u reizen naar zo’n 450 bestemmingen in Canada.

 
 

Per Shongololo Express van Kaapstad naar Pretoria.

 

Uw trein: de Shongololo Express

 

 

Toen inheemse Afrikanen voor het eerst in de verte een trein zagen die al een lang lint door het landschap gleed noemde ze deze Shongololo: de duizendpoot. De shongololo Express, uw sfeervolle ‘hotel op rails’ biedt plaats aan maximaal 72 gasten. Tijdens uw rondreis verblijft u in een comfortabel privécompartiment.  Aan boord bevinden zich twee historisch ingerichte restaurantrijtuigen, een barrijtuig, een kleine rokerslounge en een observatierijtuig met balkon. 

De Compartimenten

Aan boord van de trein kunt u overnachten in  2 categorieën compartimenten: Emerald en Gold 

Emerald Cabin (double/twin - ca. 10m2)
De Emerald cabin is sfeervol ingericht  met 2 eenpersoonsbedden (gelijkvloers) of 1 tweepersoonsbed, een tafeltje met 2 stoelen, badkamer met douche, toilet, wastafel en haardroger. Voorts is er kastruimte, airconditioning en een stopcontact voor het opladen van uw batterijen.

Gold Cabin (double/twin - ca. 7m2)
De Gold cabin is sfeervol ingericht met 2 eenpersoonsbedden (gelijkvloers) of 1 tweepersoonsbed. Badkamer met douche, toilet, wastafel en haardroger. Voorts is er bergruimte, airconditioning en een stopcontact voor het opladen van uw batterijen. 

Restaurantrijtuigen aan boord van de Shongololo Express
In het midden van de Shongololo Express bevinden zich 2 historisch ingerichte restaurantrijtuigen waar zowel westerse als traditionele gerechten worden geserveerd. De verzorging tijdens de reis is op basis van halfpension (ontbijt en diner). Drankjes zijn voor eigen rekening evenals lunches buiten de trein.

 

Vraag naar ons totale aanbod van luxe en bijzondere treinreizen.