Muziekreizen

Nieuwe individuele muziekreizen in 2018

TravelXL organisereert samen met muziekspecialisten steden- en festivalreizen in combinatie met bezoek aan opera, concerten, ballet, operette, musical of dans. Deze klassieke muziekreizen zijn reizen op maat.

Deze muziekreizen zijn meestal inclusief muziektickets in de beste categorie, u reist altijd in klein gezelschap, meesta begeleid door een muziekkenner, gemiddeld met 18 gelijkgestemden, van afwijkend vervoer tot een uitgebreide reisinformatieset.

Hieronder vindt u een deel van ons overzicht van de nieuwe individuelemuziekreizen voor 2018. U kunt met TravelXL Muziekreizen bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Verona, Milaan, of Wenen. Nieuw is dat wij onlangs enkele kaartjes hebben weten te bemachtigen voor de befaamde Bayreuther Festspiele.

Op deze muziekreizen geniet u van een keur aan opera's in de mooiste operahuizen van Europa. Bijvoorbeeld van de opera Aida in de Arena di Verona of voor de opera Orfeo ed Euridice met Juan Diego Flórez in de Scala van Milaan? Maar natuurlijk ook in Wenen waar u kunt  genieten van opera's met topbezetting. Elina Garanca en Carlos Álvarez schitteren in de opera Samson et Delila.De Bayreuther Festspiele

4-daagse reis met vertrek op 19 augustus
Vijf weken per jaar vormt Bayreuth het decor van de wereldberoemde Bayreuther Festspiele en heerst er een ware Wagner-koorts. De opening van de Festspiele is ieder jaar weer een nationale gebeurtenis. Duizenden Wagner-fans komen vanuit de hele wereld naar Beieren om de jaarlijkse Bayreuther Festspiele bij te wonen.

Voor de Bayreuther Festspiele bestaat een enorme wachtlijst, de wachttijd kan oplopen tot 10 jaar. TravelXL is er samen met Hannick Reizen ingeslaagd om voor het festival in 2018 enkele tickets te reserveren en waar u van kunt profiteren. Maar weg = weg!

Tristan und Isolde
20 augustus, 16:00 uur in het Festspielhaus o.l.v. Christian Thielemann, regie: Katharina Wagner

Die Meistersinger von Nürnberg
21 augustus, 16:00 uur in het Festspielhaus o.l.v. Philippe Jordan, regie: Barrie Kosky

Operafestival Arena di Verona

Vertrek op 28 juni, 26 juli, 9 augustus of 23 augustus
Elk jaar vinden in het indrukwekkende amfitheater biedt een groot aanbod van meeslepende en bekende opera’s plaats. De prachtige akoestiek van het amfitheater is door de eeuwen heen intact gebleven, waardoor ze een fascinerende plaats is voor opera’s. Per reis is één opera naar keuze inbegrepen.

 • 28 juni, opera Aida (Verdi)
 • 29 juni, opera Carmen (Bizet)
 • 30 juni, opera Turandot (Puccini)
 • 26 juli, opera Turandot (Puccini)
 • 27 juli, opera Aida (Verdi)
 • 28 juli, opera Nabucco (Verdi)
 • 9 aug, opera Carmen (Bizet)
 • 10 aug, opera Nabucco (Verdi)
 • 11 aug, opera Aida (Verdi)
 • 23 aug, opera Aida (Verdi)
 • 24 aug, opera Il Barbiere di Siviglia (Rossini)
 • 25 aug, opera Carmen (Bizet)

De Scala in Milaan

Vertrek op 17 mei
Het beroemdste operagebouw ter wereld is ongetwijfeld de Scala in Milaan. Het theater van Bellini, Donizetti, Puccini, Rossini, Callas, Toscanini. Geniet hier van een van de top opera's met een prachtige bezetting! Maak de keuze uit de volgende mogelijkheden:

 • 15 t/m 18 maart: 17 mrt: opera Orfeo ed Euridice (Gluck) orkest en koor van Teatro alla Scala o.l.v. Michele Mariotti , Juan Diego Flórez, Christiane Karg, Fatma Said e.a. Regie: Fulljames en Shechter
 • 26 t/m 29 april: 28 apr: opera Don Pasquale (Donizetti) orkest en koor van Teatro alla Scala o.l.v. Riccardo Chailly, Ambrogio Maestri, Rosa Feola, René Barbera e.a. Regie: Davide Livermore
 • 17 t/m 20 mei:  18 mei: opera Aida (Verdi) orkest en koor van Teatro alla Scala o.l.v. Nello Santi Krassimira Stoyanova, Fabio Sartori, Violeta Urmana e.a. Regie: Franco Zeffirelli

Keizerlijke pracht en praal in Wenen

Vertrek op 1 maart, 12 april of 24 mei
Wenen betekent voor bijna iedereen het bijwonen van een concert of opera in één van de beroemde operahuizen van de stad. Ook TravelXL biedt bijvoorbeeld in de Staatsoper, een van de meest gerenommeerde operahuizen, een programma met de beste zangers en zangeressen in mooie uitvoeringen.

 • 1 t/m 4 maart:  3 mrt: opera Jevgeni Onegin (Tsjaikovski) in de Wiener Staatsoper o.l.v. Louis Langrée Olga Bezsmertna, Mariusz Kwiecien, Rolando Villazón e.a. Regie: Falk Richter
 • 12 t/m 15 april: 13 apr: opera Turandot (Puccini) in de Wiener Staatsoper o.l.v. Frédéric Chaslin Lise Lindstrom, Roberto Alagna, Aleksandra Kurzak e.a. Regie: Marco Arturo Marelli
 • 24 t/m 27 mei: 25 mei: opera Samson et Dalila (Saint-Saëns) in de Wiener Staatoper o.l.v. Marco ArmiliatoElina Garanca, Roberto Alagna, Carlos Álvarez, Sorin Coliban e.a. Regie: Alexandra Liedtke

Castell de Peralada Festival in Spanje

Wij zijn er in geslaagd 20 kaarten te reserveren voor het Castell de Peralada Festival in Spanje. Stertenor Jonas Kaufmann zal samen met het Opera-orkest van Madrid heerlijke opera-aria’s ten gehore brengen. ‘Levende legende’, Plácido Domingo, zal de rol van Athanaël vertolken in de prachtige, romantische opera Thaïs van Jules Massenet. Het internationaal vermaarde Castell de Peralada Festival brengt sterartiesten naar het historische kasteel met zijn omringende tuinen. Er zijn slechts 20 kaarten beschikbaar. 

Dresdner Musikfestspiele

6-daagse touringcarreis, 24 t/m 29 mei

Dresden, de hoofdstad van Saksen en barokstad bij uitstek. In mei staat de stad in het teken van de Dresdner Musikfestsspiele, met een veelzijdig muziekprogramma samengesteld door intendant Jan Vogler. Tijdens deze reis kunt u luisteren naar concerten van het Budapest Festival Orchestra onder leiding van Iván Fischer, het Franse toporkest Orchestre des Champs Elysées en barokorkest Il Pomo d’Oro. Wist u dat Joyce DiDonato onlangs de prestigieuze Händel-Preis won? In het vernieuwde Kulturpalast zal zij ‘In war & peace, harmony through music’ ten gehore brengen. Tijdens deze 6-daagse reis geniet u ook van vele culturele pareltjes in de stad zoals het Residentieslot, de Semperoper en slot Pillnitz. Een boottocht over de Elbe mag uiteraard niet ontbreken. 

Mozartfest in Würzburg

5-daagse touringcarreis, 6 t/m 10 juni

Het Mozartfest in de Residentie van Würzburg is een prachtige mengeling van kamermuziek, symfonieën, vocale uitvoeringen en wereldmuziek. De grandeur van het barokslot en de prachtige muziek brengen u terug in de tijd. Luister naar het concert van de beroemde Bamberger Symphoniker onder leiding van John Storgårds en het Chor des Bayerischen Rundfunks in de Kiliansdom. Het hoogtepunt van deze reis vormt ongetwijfeld het Residenz Gala in de Kaisersaal. U hoort in deze bijzondere setting L’Orfeo onder leiding van Michi Gaigg, één van de beste barokorkesten van dit moment. Naast het muziekprogramma biedt de reis ruimte voor bezoeken aan de Frankische stad Bamberg en een boottocht naar Schloss Veitshöchheim. 

Muzikale Kerstcruise over de Majestueuze Donau

Reserveer nu alvast uw cabine op deze 7-daagse cruise, 23 t/m 29 december

Beleef de hoogtepunten langs de Donau tijdens de sfeervolle kersttijd zoals prachtig Boedapest, monumentaal Bratislava en romantisch Wenen. Kortom, een kerstcruise met een gouden randje! De verschillende operahuizen en concertzalen langs de Donau hebben hun programmering voor komend seizoen nog niet bekend gemaakt. Zodra deze gepubliceerd worden kiezen wij natuurlijk de beste muziek voor u uit. Hotelschip Joy 6****** superior luxe, mag tot de absolute top van de riviercruiseschepen worden gerekend. Dit prachtige schip is gebouwd in 2016, splinternieuw dus! Zowel in de royale opzet als ook in het sfeervolle interieur vindt u de luxe en het comfort van een 6-sterren superior luxe hotelschip. De uitstekende verzorging en het verblijf in ruime cabines als hotelkamers van veertien tot achtentwintig vierkante meter maken uw kerstcruise tot een waar feest. Wilt u alvast een optie op deze Kerstcruise? Wij zijn u graag van dienst! Neemt u gerust telefonisch contact met ons op e-mail aan info@travelxl.nl 

Nieuwe reizen met vertrek op korte termijn

Opera en cultuur in zonnig Valencia, 4-daagse vliegreis, vertrek op 27 juni

Een reis vol cultuur, historie en twee prachtige opera’s in het iconische Palau de les Arts Reina Sofia. U kunt genieten van de opera La Clemenza di Tito (Mozart) met o.a. René Barbera, Eva Mei, Margarita Gritskova en de opera La Damnation de Faust (Berlioz) onder leiding van Roberto Abbado. In dit meesterwerk hoort u o.a. Celso Albelo, Rubén Amoretti en Silvia Tro Santafé.

Andermatt Swiss Alps Classics, 5-daagse vliegreis, vertrek op 28 juni

Reis eind juni mee naar het idyllische Andermatt voor de tweede editie van Swiss Alps Classics. Met op het programma twee aantrekkelijke concerten, waarbij bekende musici als Michael Barenboim, Benjamin Schmid en het Swiss Alps Chamber Ensemble, dat bestaat uit musici van de Wiener Philharmoniker, voor u zullen optreden. Optioneel bij te boeken is het galaconcert van pianist Lang Lang.

Colmar International Music Festival, 5-daagse touringcarreis, vertrek op 10 juli

Het Colmar International Music Festival behoort tot één van de beste muziekfestivals van Europa. Deze editie biedt weer veel moois. Tijdens de reis woont u concerten bij van het Nationaal Philharmonisch Orkest van Rusland onder leiding van Vladimir Spivakov. Meesterpianist Evgeny Kissin speelt Rachmaninov’s geliefde Tweede Pianoconcert. Optioneel kunt u ook een pianorecital van ‘levende legende’ Grigory Sokolov bijboeken.

Vraag onze vele Travelcenters of mobiele TravelPlanners naar de vele mogelijkheden! Ook van vele andere concerten, opera's in het buitenland. Klik hier voor de flyer.

KLIK HIER VOOR MEER DAN 20.000 andere mogelijkheden rock, pop, opera, musicals in Duitsland en vele andere landen.