Muziekreizen

Muziekreizen rondom Pasen

Verwen uzelf met een TravelXL Muziekreis rond de paasdagen in Leipzig of Baden-Baden. Classical Music TravellXL Muziekreizen heeft voor u de mooiste muziek uitgezocht om de paasdagen mee door te brengen. Gaat u voor de Passie-traditie van Leipzig? Of voor de grandeur van Baden-Baden?

Tijdens beide reizen geniet u van de romantische Duitse opera Der Freischütz, waarin Max de hand van ‘zijn’ Agatha probeert te winnen door een duivels pact te sluiten. Bestaat er een mooiere traditie dan het bijwonen van de Johannes-Passion van J.S. Bach in de Thomaskirche van Leizpig? In het Festspielhaus van Baden-Baden kunt u onder andere genieten van de Vijfde van Tsjaikovski, een van zijn fraaiste werken, uitgevoerd door de Berliner Philharmoniker.

 

De week voor Pasen flaneren in mondain Baden-Baden

5-daagse reis, vertrek 14 april

Met de eerste zonnestralen op het gezicht rondwandelen door de mooie straten van het kuuroord Baden-Baden. Tijdens deze TravelXL muziekreis naar het Schwarzwald geniet u van prachtige muziek. Wij hebben voor u kaarten gereserveerd voor het concert van de Berliner Philharmoniker o.l.v. Kirill Petrenko met Patricia Kopatchinskaja als vioolsoliste. In Strassbourg bezoekt u de romantische opera Der Freischütz met niemand minder dan onze landgenote Lenneke Ruiten in de rol van de jonge Agathe. Verder kunt u in de het Festspielhaus ook de opera Otello bijwonen onder leiding van Daniele Gatti. Het is een reis waarbij het niet moeilijk is voor te stellen hoe de adel zich vermaakte in de 19de-eeuwse gloriejaren van het stadje, vol muzikale en culturele hoogtepunten.

Pasen in Bachstad Leipzig

6-daagse reis, vertrek 17 april

Elk jaar is deze reis weer een succes. In 2019 kunt u wederom met TravelXL Muziekreizen op reis naar Leipzig om de paasdagen door te brengen met fraaie muziek. Leipzig, muziekstad pur sang, zindert deze dagen van de vele activiteiten die stoelen op eeuwenoude tradities. Zo vormt het bijwonen van de Johannes-Passion op Goede Vrijdag in de Thomaskirche ongetwijfeld een hoogtepunt. Bachs meesterwerk wordt uitgevoerd door leden van het Gewandhausorchester, samen met vocale solisten en het Thomanerchor. Naast een balletavond en een kamermuziekconcert, kunt u ook de opera Der Freischütz bijwonen in de Oper Leipzig.

 

Vraag onze vele Travelcenters of mobiele TravelPlanners naar de vele mogelijkheden! Ook van vele andere concerten, opera's in het buitenland. Klik hier voor de flyer.

KLIK HIER VOOR MEER DAN 20.000 andere mogelijkheden rock, pop, opera, musicals in Duitsland en vele andere landen.