Muziekreizen

Nieuwe individuele muziekreizen in 2018

TravelXL organisereert samen met muziekspecialisten steden- en festivalreizen in combinatie met bezoek aan opera, concerten, ballet, operette, musical of dans. Deze klassieke muziekreizen zijn reizen op maat.

Deze muziekreizen zijn meestal inclusief muziektickets in de beste categorie, u reist altijd in klein gezelschap, meesta begeleid door een muziekkenner, gemiddeld met 18 gelijkgestemden, van afwijkend vervoer tot een uitgebreide reisinformatieset.

Hieronder vindt u een deel van ons overzicht van de nieuwe individuelemuziekreizen voor 2018. U kunt met TravelXL Muziekreizen bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Verona, Milaan, of Wenen. Nieuw is dat wij onlangs enkele kaartjes hebben weten te bemachtigen voor de befaamde Bayreuther Festspiele.

Op deze muziekreizen geniet u van een keur aan opera's in de mooiste operahuizen van Europa. Bijvoorbeeld van de opera Aida in de Arena di Verona of voor de opera Orfeo ed Euridice met Juan Diego Flórez in de Scala van Milaan? Maar natuurlijk ook in Wenen waar u kunt  genieten van opera's met topbezetting. Elina Garanca en Carlos Álvarez schitteren in de opera Samson et Delila.De Bayreuther Festspiele

4-daagse reis met vertrek op 19 augustus
Vijf weken per jaar vormt Bayreuth het decor van de wereldberoemde Bayreuther Festspiele en heerst er een ware Wagner-koorts. De opening van de Festspiele is ieder jaar weer een nationale gebeurtenis. Duizenden Wagner-fans komen vanuit de hele wereld naar Beieren om de jaarlijkse Bayreuther Festspiele bij te wonen.

Voor de Bayreuther Festspiele bestaat een enorme wachtlijst, de wachttijd kan oplopen tot 10 jaar. TravelXL is er samen met Hannick Reizen ingeslaagd om voor het festival in 2018 enkele tickets te reserveren en waar u van kunt profiteren. Maar weg = weg!

Tristan und Isolde
20 augustus, 16:00 uur in het Festspielhaus o.l.v. Christian Thielemann, regie: Katharina Wagner

Die Meistersinger von Nürnberg
21 augustus, 16:00 uur in het Festspielhaus o.l.v. Philippe Jordan, regie: Barrie Kosky

Operafestival Arena di Verona

Vertrek op 26 juli, 9 augustus of 23 augustus
Elk jaar vinden in het indrukwekkende amfitheater biedt een groot aanbod van meeslepende en bekende opera’s plaats. De prachtige akoestiek van het amfitheater is door de eeuwen heen intact gebleven, waardoor ze een fascinerende plaats is voor opera’s. Per reis is één opera naar keuze inbegrepen.​

  • 26 juli, opera Turandot (Puccini)
  • 27 juli, opera Aida (Verdi)
  • 28 juli, opera Nabucco (Verdi)
  • 9 aug, opera Carmen (Bizet)
  • 10 aug, opera Nabucco (Verdi)
  • 11 aug, opera Aida (Verdi)
  • 23 aug, opera Aida (Verdi)
  • 24 aug, opera Il Barbiere di Siviglia (Rossini)
  • 25 aug, opera Carmen (Bizet)

Muzikale Kerstcruise over de Majestueuze Donau

Reserveer nu alvast uw cabine op deze 7-daagse cruise, 23 t/m 29 december

Beleef de hoogtepunten langs de Donau tijdens de sfeervolle kersttijd zoals prachtig Boedapest, monumentaal Bratislava en romantisch Wenen. Kortom, een kerstcruise met een gouden randje! De verschillende operahuizen en concertzalen langs de Donau hebben hun programmering voor komend seizoen nog niet bekend gemaakt. Zodra deze gepubliceerd worden kiezen wij natuurlijk de beste muziek voor u uit. Hotelschip Joy 6****** superior luxe, mag tot de absolute top van de riviercruiseschepen worden gerekend. Dit prachtige schip is gebouwd in 2016, splinternieuw dus! Zowel in de royale opzet als ook in het sfeervolle interieur vindt u de luxe en het comfort van een 6-sterren superior luxe hotelschip. De uitstekende verzorging en het verblijf in ruime cabines als hotelkamers van veertien tot achtentwintig vierkante meter maken uw kerstcruise tot een waar feest. Wilt u alvast een optie op deze Kerstcruise? Wij zijn u graag van dienst! Neemt u gerust telefonisch contact met ons op e-mail aan info@travelxl.nl 

 

Concertreis met toppers in München

5-daagse vliegreis, vertrek 6 november

Tijdens drie avonden kunt u genieten van de mooiste muziek met absolute toporkesten en solisten. Mariss Jansons, leidt ‘zijn’ Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks tijdens een concert met op het programma de geliefde Zevende Symfonie van Dvořák en Richard Strauss’ meesterlijke symfonische gedicht ‘Ein Heldenleben’. Jaap van Zweden, maakt zijn opwachting bij de Münchner Philharmoniker. Facultatief kunt u bovendien een concert bijwonen van het Münchener Kammerorchester in het sfeervolle Prinzregententheater.

Londen in Adventstijd

5-daagse treinreis, vertrek 2 december

Reis mee naar Londen voor de eerste dagen van Advent. Geniet onder andere in de English National Opera van een bijzondere versie van Britten’s War Requiem en een zangrecital door Ian Bostridge begeleid door dirigent en pianist Antonio Pappano. Natuurlijk mag in de adventstijd een opvoering van ’s werelds meest geliefde ballet, De notenkraker, niet ontbreken. Deze voorstelling in kerstsfeer wordt uitgevoerd door The Royal Ballet in Royal Opera Covent Garden.

Kerst in Parijs en Versailles

6-daagse touringcar- en treinreis, vertrek 22 december

Een speciale reis, samengesteld door reisleider Henriët Gerritse-Griffioen. Tijdens deze kerstreis volgt u letterlijk het spoor van ‘La Dame aux Camélias’, welk gelijknamig ballet, met pianomuziek van Chopin, u kunt bijboeken. Natuurlijk mag Verdi’s La Traviata in dit verhaal niet ontbreken. U geniet van Bach in de Chapelle Royale van het Château de Versailles, een strijkkwintet in de Eiffeltoren en van Franse chansons in een authentiek café. Dit alles in de bijzondere ambiance van Parijs tijdens de kerstdagen.

Vraag onze vele Travelcenters of mobiele TravelPlanners naar de vele mogelijkheden! Ook van vele andere concerten, opera's in het buitenland. Klik hier voor de flyer.

KLIK HIER VOOR MEER DAN 20.000 andere mogelijkheden rock, pop, opera, musicals in Duitsland en vele andere landen.