Muziekreizen

Muziekreizen rondom Pasen

Verwen uzelf met een TravelXL Muziekreis rond de paasdagen in Leipzig of Baden-Baden. Classical Music TravellXL Muziekreizen heeft voor u de mooiste muziek uitgezocht om de paasdagen mee door te brengen. Gaat u voor de Passie-traditie van Leipzig? Of voor de grandeur van Baden-Baden?

Tijdens beide reizen geniet u van de romantische Duitse opera Der Freischütz, waarin Max de hand van ‘zijn’ Agatha probeert te winnen door een duivels pact te sluiten. Bestaat er een mooiere traditie dan het bijwonen van de Johannes-Passion van J.S. Bach in de Thomaskirche van Leizpig? In het Festspielhaus van Baden-Baden kunt u onder andere genieten van de Vijfde van Tsjaikovski, een van zijn fraaiste werken, uitgevoerd door de Berliner Philharmoniker.

 

De week voor Pasen flaneren in mondain Baden-Baden

5-daagse reis, vertrek 14 april

Met de eerste zonnestralen op het gezicht rondwandelen door de mooie straten van het kuuroord Baden-Baden. Tijdens deze TravelXL muziekreis naar het Schwarzwald geniet u van prachtige muziek. Wij hebben voor u kaarten gereserveerd voor het concert van de Berliner Philharmoniker o.l.v. Kirill Petrenko met Patricia Kopatchinskaja als vioolsoliste. In Strassbourg bezoekt u de romantische opera Der Freischütz met niemand minder dan onze landgenote Lenneke Ruiten in de rol van de jonge Agathe. Verder kunt u in de het Festspielhaus ook de opera Otello bijwonen onder leiding van Daniele Gatti. Het is een reis waarbij het niet moeilijk is voor te stellen hoe de adel zich vermaakte in de 19de-eeuwse gloriejaren van het stadje, vol muzikale en culturele hoogtepunten.

Pasen in Bachstad Leipzig

6-daagse reis, vertrek 17 april

Elk jaar is deze reis weer een succes. In 2019 kunt u wederom met TravelXL Muziekreizen op reis naar Leipzig om de paasdagen door te brengen met fraaie muziek. Leipzig, muziekstad pur sang, zindert deze dagen van de vele activiteiten die stoelen op eeuwenoude tradities. Zo vormt het bijwonen van de Johannes-Passion op Goede Vrijdag in de Thomaskirche ongetwijfeld een hoogtepunt. Bachs meesterwerk wordt uitgevoerd door leden van het Gewandhausorchester, samen met vocale solisten en het Thomanerchor. Naast een balletavond en een kamermuziekconcert, kunt u ook de opera Der Freischütz bijwonen in de Oper Leipzig.

Nieuwe muziekreizen

TravelXL Muizekreizen zijn altijd op zoek naar nieuwe bestemmingen. Muziekfestivals, concertzalen en theaters die een aantrekkelijk programma aanbieden en waarvan de artistieke kwaliteit hoog is.

 

 

Internationale Händel-Festspiele Göttingen

5-daagse touringcarreis, vertrek 23 mei

 

 
 
 

 

Change Music Festival in Varberg

5-daagse vliegreis, vertrek 15 augustus

 

 
 

 

Muziekfestival styriarte in Graz

5-daagse vliegreis, vertrek 3 juli

 

 
 
 

 

Internationaal Lied Festival Zeist

3-daagse touringcarreis, vertrek 24 mei

 

 

Reisleider specials

 

 

Cecilia Bartoli en Mitsuko Uchida in Napels

6-daagse vliegreis, vertrek 6 maart

 

 
 

 

Te gast bij Phillipe Herreweghe in Crete Senesi, Toscane

7-daagse vliegreis, vertrek 28 juli

 

 
 

 

Mozart in Praag

5-daagse vliegreis, vertrek 27 juni

 

 
 
 

 

Kopenhagen & Malmö

5-daagse vliegreis, vertrek 7 maart

 

 
 

 

Festival Jong talent Schiermonnikoog

Voor het festival Jong talent Schiermonnikoog is een speciaal 3-daags arrangement samengesteld vol muziek en natuur op het eiland. Er zijn maar een beperkt aantal beschikbaar. Lees hier verder.

©FoppeSchut

 

Lucerne Festival voor muzikale fijnproevers

In het Zwitserse Luzern vinden jaarlijks twee festivals plaats voor de muzikale fijnproevers. TravelXL Muziekreizen heeft zowel tijdens het Oster-Festival als het Sommer-Festival twee concerten met toppers voor u geselecteerd.

Er zijn twee arrangementen beschikbaar:

Arrangement I: 10 t/m 14 april
11 april: concert Filarmonica della Scala
o.l.v. Riccardo Chailly. Denis Matsuev, piano
13 april: concert Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks
o.l.v. Iván Fischer. Janine Jansen, viool

Arrangement II: 4 t/m 8 september
6 sep: concert Wiener Philharmoniker
o.l.v. Bernard Haitink. Murray Perahia, piano
7 sep: concert Rotterdams Philharmonisch Orkest
o.l.v. Lahav Shani. Vilde Frang, viool

Prijzen v.a. € 1.595,- per persoon

Beleef de Salzburger Festspiele

Enkele weken per jaar komen de groten uit de klassieke muziekwereld bijeen in Salzburg voor de fameuze Festspiele. TravelXL Muziekreizen heeft drie arrangementen met een keur aan toppers voor u samengesteld.
Arrangement I: 8 t/m 11 juni - inclusief de opera Alcina (Händel) en concert door Capella Musicale Pontificia Sistina.

Arrangement II: 1 t/m 4 augustus - inclusief concert door Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks en een concert door de Wiener Philharmoniker.

Arrangement III: 28 t/m 31 augustus - inclusief de opera Simon Boccanegra (Verdi) en de opera Orphée aux enfers (Offenbach)

Prijzen v.a. € 1.695,- per persoon

 

 

Het Mariinsky Theater in Sint-Petersburg

Een reis naar  Sint-Petersburg waar u geniet van een hoog muzikaal en artistiek niveau. inclusief twee voorstellingen in het historische Mariinsky Theater.

Er zijn drie arrangementen beschikbaar:
Arrangement I: 12 t/m 16 maart - inclusief het ballet Romeo en Julia (Prokofjev) en de opera Jevgeni Onegin (Tsjaikovski)

Arrangement II: 4 t/m 8 april - inclusief de opera Pique Dame (Tsjaikovski) en de opera Tsaar Saltan (Rimski-Korsakov)

Arrangement III: 1 t/m 5 mei - inclusief de opera Mazeppa (Tsjaikovski) en de opera La Rossignol (Stravinsky)

Prijzen v.a. € 1.295,- per persoon

Muzikale voorjaarsreizen met (bijna) gegarandeerd vertrek

Ook dit jaar heeft TraveLXl tezamen met haar partners weer een aantal prachtige voorjaarsreizen voor u samengesteld. Hieronder vindt u de reizen met (bijna) gegarandeerd vertrek.

Voor informatie over onze reizen of voor reserveringen vraag een van ozne Travelcenters of mobiele reisadvsieurs van TravelXL@Home. Wij zien er naar uit u te verwelkomen op een van onze voorjaarsreizen!

6-daagse reis, gegarandeerd vertrek 2 april

Op het eiland Rügen wordt de lente jaarlijks muzikaal ingeluid met de Festspiel-Frühling, een hoogstaand kamermuziekfestival dat in 2019 voor de achtste maal plaatsvindt. Door de combinatie van het hoge niveau van de musici, de verrassende programmering, de unieke locaties en het fraaie natuurschoon is het festival een doorslaand succes gebleken.

Dit jaar is internationaal gelouterde meestercellist Daniel Müller-Schott verkozen tot artistiek directeur. Hij heeft talrijke muziekvrienden, zoals het Armida Quartett en het duo BartolomeyBittmann uitgenodigd om naar het eiland te komen om voor u te musiceren. Tijdens de concerten hoort u minder bekende composities, maar ook ‘erkende meesterwerken’ van Mozart, Beethoven, Schubert, Brahms en Sjostakovitsj.

Ontmoet Jaap van Zweden in New York 

6-daagse reis, bijna gegarandeerd vertrek 9 april

Het zal u niet zijn ontgaan: onze Nederlandse dirigent Jaap van Zweden is met ingang van dit seizoen aan de slag gegaan als Music Director van de New York Philharmonic, één van de ‘Big Five’-orkesten in Amerika. Samen met reisleider Wouter Schmidt reist u af naar The Big Apple om hem te ontmoeten.

 

 

In de lente kunt u hem aan het werk zien tijdens een bijzonder concert met op het programma Mahlers Zesde symfonie, bijgenaamd ‘Tragische’. In het laatste deel komen drie hamerslagen voor, waarover Mahler schreef: "kort en machtig, maar zonder resonantie, en niet metalig (zoals een bijl)". Jaap van Zweden heeft een bijzondere affiniteit met Mahler en maakte een alom geprezen opname van de symfonie met het Dallas Symphony Orchestra.

5-daagse reis, gegarandeerd vertrek 8 april

Op veler verzoek hebben wij weer een muziekreis naar Sint-Petersburg in ons programma opgenomen. Voor kunst- en muziekliefhebbers is deze prachtstad een absolute must. Ruim 300 jaar geleden ‘uit het niets’ ontstaan als de droom van tsaar Peter de Grote, tegenwoordig over de hele wereld bekend om haar culturele rijkdom en ongeëvenaarde kunstschatten.

Het beroemde Mariinsky Theater is ingericht met veel pluche, kristal en zwevende engelen. Het gelijknamige balletgezelschap telt maar liefst 200 dansers en behoort tot de besten ter wereld. In het legendarische theater gingen vele Russische opera’s en balletten in première. Tijdens deze reis woont u drie opera's bij, namelijk: Ruslan and Ludmila (Glinka), Jevgeni Onegin (Tsjaikovski) en De gouden haan (Rimski-Korsakov).

 

5-daagse reis, bijna gegarandeerd vertrek 11 mei

Luxemburg is een van de kleinste landen in Europa, maar kent een rijk cultureel en muzikaal leven. De Philharmonie is een van de mooiste concertzalen van Europa met een futuristisch uiterlijk en een geweldige akoestiek. Sir Antonio Pappano zwaait al geruime tijd de scepter over het Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia en onder zijn bezielende leiding is het orkest uitgegroeid tot een van de beste orkesten van Europa.

Wanneer Lisa Batiashvili het podium betreedt, is vuurwerk verzekerd. Joyce DiDonato behoeft waarschijnlijk geen introductie meer; zij behoort tot de meest gevraagde zangers van dit moment. U begint uw muziekreis echter met een concert van het Sinfonieorchester Aachen in de gelijknamige Duitse Domstad.

 

BERGfrühling met topmusici uit Wenen 

7-daagse reis, bijna gegarandeerd vertrek 28 mei

Eind 1918 richtte Schönberg in Wenen de Verein für musikalische Privataufführungen op. Aanleiding was zijn onvrede met de positie van de moderne muziek in een concertpraktijk die door commerciële belangen en niet door artistieke idealen werd beheerst. De concerten van de vereniging werden uiterst zorgvuldig voorbereid en de composities waarvoor een orkestbezetting vereist was, werden speciaal door Schönberg en zijn leerlingen bewerkt voor kleinere ensembles.

Tijdens deze reis worden deze concerten opnieuw tot leven gewekt door het Alban Berg Ensemble Wien op de prachtige ‘droomlocatie’ aan Ossiacher See worden U luistert onder andere naar Mahler, Brahms, Schubert en Wagner. De reis wordt begeleid door Classical Music Manager Wouter Schmidt en u brengt een bezoek aan Hanni en Nick Gerritsen.

 

Plácido Domingo, koning van de opera, in Berlijn 

4-daagse reis, bijna gegarandeerd vertrek 28 mei

Sinds kort is de 275 jaar oude Staatsoper Unter den Linden na een enorme verbouwing eindelijk weer open voor publiek. Generalmusikdirektor Daniel Barenboim heeft zich hiervoor enorm ingespannen en hij is tevens de initiatiefnemer van de nieuwe Pierre Boulez Saal, gelegen schuin achter de Staatsoper. Deze prachtige nieuwe zaal is speciaal geschikt voor kamermuziek. De zaal is genoemd naar de gelijknamige Franse componist en dirigent en is ontworpen door architect Frank Gehry. De architect van onder meer het spraakmakende Guggenheim Museum in Bilbao.

Muzikaal gezien komt u flink aan uw trekken tijdens deze reis, want behalve Verdi’s opera Macbeth met Plácido Domingo in de titelrol en een concert in de Philharmonie met meestervioliste Anne-Sophie Mutter, kunt u een bijzonder concert bijwonen in de Pierre Boulez Saal.

 
 

Vraag onze vele Travelcenters of mobiele TravelPlanners naar de vele mogelijkheden! Ook van vele andere concerten, opera's in het buitenland. Klik hier voor de flyer.

KLIK HIER VOOR MEER DAN 20.000 andere mogelijkheden rock, pop, opera, musicals in Duitsland en vele andere landen.