Drie generaties Lipman staan al bijna 94 jaar voor u klaar !

Historie van VIOS

Drie generaties Lipman staan al vanaf 1 juli 1922 voor u klaar!

TravelXL VIOS heeft een rijke en kleurige historie.

De firma VIOS is in 1922 opgericht door opa Lipman, beter bekend als opa VIOS. De naam staat voor de afkorting: Vooruitgang Is Ons Streven. En dat bleek heel toepasselijk.

Opa begon met een fietswinkel. Maar al snel bleek dat de Westlanders meer behoefte hadden aan gemotoriseerd vervoer. Van een eenvoudig ritje naar de kerk tot aan Lourdes in de Pyreneeën ….

In een mum van tijd verzorgde de VIOS met zo’n 150 bussen het hele streekvervoer van het Westland.

En opa Lipman bleef pionieren. Hij ging dagtochten en vakanties organiseren. Zo kwam er naast het busbedrijf nog een nieuwe taak: het reisbureau.

Zoon Jan zette de bedrijven voort. En ook zijn dochters kregen het vak met de paplepel ingegoten. Toen ze oud genoeg waren namen ze het roer over van hun vader. Het touringcar bedrijf vestigde zich in het industriegebied van Wateringen. reisbureau VIOS werd zelfstandig, onder leiding van dochter Renate.

Klik hieronder op: 

Wilt u een vakantie van TUI boeken? Op onze website vindt u het complete aanbod van TUI met exact dezelfde prijzen als u bij TUI boekt. 

Extra zekerheid !!

Boeken via onze eigen website geeft als zekerheid dat wij, nadat de boeking is gemaakt, contact met u zullen opnemen of alle details kloppen en u helpen wanneer u mogelijk andere vragen heeft. Welke website/reisbureau biedt u deze extra service?

Onze specialiteit is het samenstellen van vakanties, cruises en reizen geheel naar uw wensen en budget!

Vacature Reisadviseur M/V 16 uur

TravelXL VIOS is al 97 jaar een begrip in Wateringen en omstreken. Wij zijn een allround reisbedrijf gespecialiseerd in maatwerk rondreizen, vakantie- en zakenreizen. Geen dag is bij ons hetzelfde!

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Travelplanner!

Ben jij een ondernemende duizendpoot die het heerlijk vind om de dromen van klanten om te zetten in concrete boekingen?  Dan is TravelXL VIOS jouw volgende bestemming! 

Jij:

  • hebt passie voor reizen
  • bent spontaan, proactief, sociaal en grappig
  • bent commercieel, en kan verkoopgericht denken en handelen
  • bent reislustig
  • bent in het bezit van de benodigde vakdiploma’s
  • durft zelf verantwoordelijkheden te nemen
  •  houdt ervan om mensen te overtuigen om bij TravelXL VIOS te boeken
  • bent creatief in het bedenken van boeiende teksten, het maken van offertes en sociale media
  • kan werken in een klein team
  • bent woonachtig in de regio

- Salariëring afhankelijk van opleidingen en ervaring
- Gratis reisverzekering
- Pensioenregeling
- Studiereizen
- Opleidingen
- Korting op eigen reizen
- Reiskostenvergoeding

Zaterdag hulp?

Heb jij interesse om je vakopleiding al in de praktijk te brengen en veel te leren? Meld je dan snel aan!

Ben jij wie wij zoeken? Stuur dan je motivatie en CV voorzien van foto en reiservaring naar: TravelXL VIOS  t.a.v. Renate Lipman, Plein 20, 2291CC WATERINGEN, Tel. 0174-292400,  eigenaarvios@travelxl.nl

Klik op een van onderstaande banners voor informatie en/of online te boeken.

Zoek & Boek
(Selecteer TravelXL VIOS als uw servicekantoor)
Plein 20
2291 CC Wateringen
Nederland
Telefoonnummer: 
0174-292400
Openingstijden: 
zondag:
Gesloten
maandag:
Gesloten
dinsdag:
09:00 - 17:30
woensdag:
09:00 - 17:30
donderdag:
09:00 - 17:30
vrijdag:
09:00 - 17:30 , 19:00 - 21:00
zaterdag:
10:00 - 16:00

Wij breiden onze persoonlijke service nog verder uit! Op maandagen zijn wij nog uitsluitend geopend op afspraak! Klik op de button  Makkelijker kan haast niet!

Ook open als wij dicht zijn: zondag en buiten deze openingstijden: www.travelxl.nl/vios

App ons via deze link 0622115998 WhatsApp  

Renate Lipman is de 3e generatie eigenaar van TravelXL VIOS. VIOS is opgericht door Renate’s Opa in 1922. Renate is al meer dat 30 jaar werkzaam in de reiswereld en heeft van baby af aan over onze mooie aardbol gezworven. Weinig toeristische plekken zijn nog onontdekt door haar. Maar de verlanglijst van het nog te willen zien oh zo groot. Haar bijnaam is ook wel de Floortje Dessing van het Westland. Renate reist graag met haar kinderen dus ook qua kinderreizen kan ze u goed op weg helpen.  

Tanja is al sinds haar jongste jaren enorm gebiologeerd door onze prachtige aarde. Vreemde landen en andere culturen hebben haar altijd enorm aangetrokken! Zo is haar ‘bucketlist’ nog erg lang… Wat er momenteel het hoogste staat op haar ‘bucketlist’? Met smeulende vulkanen, bruisende geisers, het noorderlicht, papegaaiduikers en walvissen trekt het machtige Ijsland haar enorm aan, ze ziet haarzelf al helemaal badderen in de Blue Lagoon.

Haar mooiste reiservaringen tot nu toe zijn: Met een rood aangelopen neusje van de kou achterop een huskyslee in Fins Lapland, het noorderlicht gespot vanuit de Finse bossen, slapen in de Sahara, de eeuwige verte in starend over machtige landschappen zoals de Grand Canyon, gokken en geweren schieten in Las Vegas, van watervallen afspringen in Bali, slenteren over Times Square, met een boot slechts enkele meters van de Niagara Fall af varen, kaaimannen spotten in de moerassen van Mississippi, jazz luisteren in de Preservation Hall van New Orleans … Maar oh, er zijn nog zoveel mooie reiservaringen die ze koestert!

Ze kan niet wachten om de wereld weer verder te gaan verkennen! Haar volgende al geplande reizen? Stedentrippen en pizza’s eten in Pisa, Italië & met de tenen in wit zand op tropisch Mauritius. Ze telt de dagen al af.

De Nespresso staat klaar
Renate Lipman
Onze reiservaringen
Tanja Blokdijk
Interieur detail
Ontvangst balie
Cola Lola de Janeiro
Buiten aanzicht
Bestemmingsinformatie
Voorbeeld offertes
Inspiratie bar
Onze reiservaringen