Drie generaties Lipman staan al bijna 100 jaar voor u klaar !

Hartelijk dank voor uw belangstelling in TravelXL VIOS.

TravelXL VIOS is een zelfstandige en echte Westlandse onderneming, met liefde voor het vak, passie voor reizen en een hart voor u als klant. Geen onverwacht regenseizoen of overvolle stranden maar kennis van zaken. Het adres dat uw reis van A tot Z verzorgd!

Laat ons voor u doen waar we goed in zijn en u een fijne vakantie bezorgen waar u nog lang van na kan genieten.

De ANVR heeft pas een onderzoekje gedaan onder de zogenoemde “doe het zelfers in het boeken van vakantie” en wat blijkt:

  • 42% ziet een vakantie boeken als grote stress
  • 20%  is meer dan 15 uur bezig met het uitzoeken en boeken van een fijne vakantieplek
  • 51% gaat naar een plek waar ze al eerder geweest zijn om stress te vermijden
  • 38% overweegt het boeken uit te besteden
  • 33% geeft toe toch zelf verkeerd te hebben gekozen/geboekt

Bovenstaande hoeft u niet te overkomen want u heeft vanaf nu een PT, ofwel een Persoonlijke Travelplanner!

In onze rol als uw Persoonlijke Travelplanners stellen wij een reis samen op basis van uw wensen en opgegeven budget.

Wij werken samen met veelal, op de vakantie bestemmingen gevestigde leveranciers die hun product goed kennen. Hierdoor kunnen wij inspelen op de laatste trends en zit u altijd goed qua locatie en activiteiten.

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen doen ? Maak een afspraak en laat u verrassen!

Tot snel!

Team TravelXL VIOS

PS bekijk hier ons TV-interview met de lokale omroep. van 29-07-2020

Klik hieronder op: 

Wilt u een vakantie van TUI boeken? Op onze website vindt u het complete aanbod van TUI met exact dezelfde prijzen als u bij TUI boekt. 

Extra zekerheid !!

Boeken via onze eigen website geeft als zekerheid dat wij, nadat de boeking is gemaakt, contact met u zullen opnemen of alle details kloppen en u helpen wanneer u mogelijk andere vragen heeft. Welke website/reisbureau biedt u deze extra service?

Onze specialiteit is het samenstellen van vakanties, cruises en reizen geheel naar uw wensen en budget!

Historie van VIOS

Drie generaties Lipman staan al vanaf 1 juli 1922 voor u klaar!

TravelXL VIOS heeft een rijke en kleurige historie.

De firma VIOS is in 1922 opgericht door opa Lipman, beter bekend als opa VIOS. De naam staat voor de afkorting: Vooruitgang Is Ons Streven. En dat bleek heel toepasselijk.

Opa begon met een fietswinkel. Maar al snel bleek dat de Westlanders meer behoefte hadden aan gemotoriseerd vervoer. Van een eenvoudig ritje naar de kerk tot aan Lourdes in de Pyreneeën ….

In een mum van tijd verzorgde de VIOS met zo’n 150 bussen het hele streekvervoer van het Westland.

En opa Lipman bleef pionieren. Hij ging dagtochten en vakanties organiseren. Zo kwam er naast het busbedrijf nog een nieuwe taak: het reisbureau.

Zoon Jan zette de bedrijven voort. En ook zijn dochters kregen het vak met de paplepel ingegoten. Toen ze oud genoeg waren namen ze het roer over van hun vader. Het touringcar bedrijf vestigde zich in het industriegebied van Wateringen. reisbureau VIOS werd zelfstandig, onder leiding van dochter Renate.

Klik op een van onderstaande banners voor informatie en/of online te boeken.

Zoek & Boek
(Selecteer TravelXL VIOS als uw servicekantoor)
Plein 20
2291 CC Wateringen
Nederland
Telefoonnummer: 
0174-292400
Openingstijden: 
zondag:
Gesloten
maandag:
Gesloten
dinsdag:
09:00 - 17:30
woensdag:
09:00 - 17:30
donderdag:
09:00 - 17:30
vrijdag:
09:00 - 17:30 , 19:00 - 21:00
zaterdag:
10:00 - 16:00

Wij breiden onze persoonlijke service nog verder uit! Op maandagen zijn wij nog uitsluitend geopend op afspraak! Klik op de button  

Wij zijn vanaf 3/3 weer open! Onze voordeur mag weer "open" (weliswaar op afspraak, maar het begin is er)! Wanneer we op vakantie kunnen en mogen gaan is afhankelijk van Reisadviezen, de regels die het bezoekende land hanteren, de lokale omstandigheden, vaccinaties, etc. Wij hebben hierover alle kennis en onze "zekerheidsgarantie". Wil jij ook ontzorgd worden? Bel of mail ons of maak een afspraak via de afsprakenmodule op onze website, ook om te beeldbellen/ TravelCall!

Persoonlijke afspraak is ook buiten deze uren mogelijk. Let op: dit zijn aangepaste tijden i.v.m. de coronacrisis.

Ook open als wij dicht zijn: zondag en buiten deze openingstijden: www.travelxl.nl/vios

App ons via deze link 0622115998 WhatsApp  

Renate Lipman is de 3e generatie eigenaar van TravelXL VIOS. VIOS is opgericht door Renate’s Opa in 1922. Renate is al meer dat 30 jaar werkzaam in de reiswereld en heeft van baby af aan over onze mooie aardbol gezworven. Weinig toeristische plekken zijn nog onontdekt door haar. Maar de verlanglijst van het nog te willen zien oh zo groot. Haar bijnaam is ook wel de Floortje Dessing van het Westland. Renate reist graag met haar kinderen dus ook qua kinderreizen kan ze u goed op weg helpen.  

Tanja is al sinds haar jongste jaren enorm gebiologeerd door onze prachtige aarde. Vreemde landen en andere culturen hebben haar altijd enorm aangetrokken! Zo is haar ‘bucketlist’ nog erg lang… Wat er momenteel het hoogste staat op haar ‘bucketlist’? Met smeulende vulkanen, bruisende geisers, het noorderlicht, papegaaiduikers en walvissen trekt het machtige Ijsland haar enorm aan, ze ziet haarzelf al helemaal badderen in de Blue Lagoon.

Haar mooiste reiservaringen tot nu toe zijn: Met een rood aangelopen neusje van de kou achterop een huskyslee in Fins Lapland, het noorderlicht gespot vanuit de Finse bossen, slapen in de Sahara, de eeuwige verte in starend over machtige landschappen zoals de Grand Canyon, gokken en geweren schieten in Las Vegas, van watervallen afspringen in Bali, slenteren over Times Square, met een boot slechts enkele meters van de Niagara Fall af varen, kaaimannen spotten in de moerassen van Mississippi, jazz luisteren in de Preservation Hall van New Orleans … Maar oh, er zijn nog zoveel mooie reiservaringen die ze koestert!

Ze kan niet wachten om de wereld weer verder te gaan verkennen! Haar volgende al geplande reizen? Stedentrippen en pizza’s eten in Pisa, Italië & met de tenen in wit zand op tropisch Mauritius. Ze telt de dagen al af.

De Nespresso staat klaar
Renate Lipman
Onze reiservaringen
Tanja Blokdijk
Interieur detail
Ontvangst balie
Cola Lola de Janeiro
Buiten aanzicht
Bestemmingsinformatie
Voorbeeld offertes
Inspiratie bar
Onze reiservaringen