Kwaliteit, service & deskundigheid
95+ verkooppunten
Laagste prijsgarantie
ANVR
SGR
SGRZ
Calamiteitenfonds

Visum en vaccinaties

Ga wijs op reis


Reisdocumenten 

Zorg ervoor dat u altijd een geldig paspoort of identiteitsbewijs bij u heeft. Controleer goed of het niet is verlopen, want dan kunt u er niet mee reizen. Bovendien is het in sommige landen een vereiste dat het paspoort bij terugkeer in Nederland nog minimaal 3 of 6 maanden geldig is. Het is verplicht dat elk kind over een eigen paspoort beschikt. (www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/paspoort-en-identiteitskaart) 2 Eenouder gezin? Let er op dat voor kinderen onder de 18, die met één ouder reizen buiten de Europese Schengen landen, speciale regels gelden. Zie voor meer informatie over ‘Reizen met kinderen’ de website van het Ministerie van Defensie.https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reizen-met-kinderen

Wat is een visum?

Een visum is een reisdocument dat je officieel toegang geeft om naar een land af te reizen en daar te verblijven. Dit geldt voor slechts een bepaald aantal landen en is dus niet altijd noodzakelijk. Een visum is vaak in de vorm van een speciaal document dat je vooraf aanvraagt bij de ambassade of bij aankomst op de luchthaven kunt aanschaffen. Soms kun je het ook online na het boeken van je reis kopen.

Visum en paspoort altijd checken 

Door de toenemende veiligheidsmaatregelen die landen treffen, wijzigen de toelatingsformaliteiten regelmatig. Nadat u van uw Travelcenter de 1e informatie ontvangt kan deze hierna dan ook wijzigen. Omdat u zelf hiervoor verantwoordelijk bent, adviseren wij u om enkele weken voor vertrek te checken of er mogelijk aanpassingen in de toelatingsformaliteiten zijn. U kunt dit altijd checken op www.visumcentrale.nl/travelxlwebsite. Voor een groot aantal landen geldt tevens een visumplicht. Sommige landen o.a. Egypte en Turkije hebben de geldigheidsduur voor paspoort/ visum verscherpt. Wees hierop extra alert en vraag het Travelcenter waar geboekt is om tips. 

Voor o.a. de volgende populaire vakantielanden zijn er visum vereisten: 

Verenigde Staten: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ Voor de Verenigde Staten moet elke reiziger (ook kinderen en baby’s) over een eigen paspoort en reisdocumenten beschikken. Voor de Verenigde Staten dient u uw komst minimaal 1x week voor aankomst aan te kondigen https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1. Paspoort moet ook geldig zijn tot na vertrek uit de VS. Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd. De kosten bedragen circa U$ 14,00. 

Canada: www.cic.gc.ca/english/visit/visas.asp. Het is verplicht voor reizen naar en via Canada een Electronic Travel Authorization aan te vragen. Deze vraagt u aan via de website van CIC (Canada Immigration & Citizenship): www.cic.gc.ca/english/visit/visas.asp. De kosten voor het zelf online aanvragen bedragen CAD 7,- per persoon. Hiervoor dient u te beschikken over een creditcard. De eTA is 5 jaar geldig voor een onbeperkt aantal reizen naar Canada. Wij adviseren om de aanvraag tijdig in te dienen, tenminste 3 dagen voor vertrek. Paspoort geldig tot na vertrek uit Canada. Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd. Meer informatie via de site canada.ca/eta 3 

Voor de aanvraag van een visum door uw Travelcenter worden extra kosten in rekening gebracht. 

Nieuw: www.visa4all.nl/travelxl, eenvoudig online een visum aanvragen. Hieraan zijn voor elke aanvraag kosten aan verbonden, die per land wisselen. Let op: op internet zijn er andere bedrijven die tegen te hoge kosten dit graag voor u willen regelen

Zelf je visum online aanschaffen

Wij werken samen met de CIBT Visumcentrale en Visa4Travel, specialisten voor het aanvragen van een E-visum. Op hun website schaf je het E-visum in vier eenvoudige stappen, en geheel in het Nederlands aan. Je kunt met iDEAL betalen en je ontvangt het E-visum per e-mail. Op de websites van CIBT/Visumcentrale en Visa4Travel vind je overigens ook de antwoorden op vele vragen over een visum. 
 

 CIBT de meest recente Internationale Inreisvereisten

 

Gezondheid, vaccinaties 

Gaat u een reis maken naar een (sub)tropisch land of heeft u plannen voor de toekomst? Dan heeft u mogelijk vaccinaties en of malariapillen nodig. Voor advies op maat en de benodigde vaccinaties verwijzen wij u graag naar de website van de GGD: www.ggdreisvaccinaties.nl / of naar: www.travelclinic.nl . Vraag jouw eigen Travelcenter of TravelXLatHome om hulp.
 

Wijs op reis met TravelXL

Vakantieplannen? Maar naar welke bestemmingen kan je nu eigenlijk heen? En waar moet je allemaal aan denken als je weer op reis gaat? De Nederlandse overheid heeft een pagina gecreëerd waarin alle informatie over reizen naar het buitenland is verzameld.

Zorg ervoor dat je wijs op reis gaat, want op vakantie gaan is niet zonder risico’s. Reis bijvoorbeeld alleen naar bestemmingen met een groen of geel reisadvies, sluit een goede reisverzekering af en wees op de hoogte van de regels in een ander land. Zie ook onze speciale Corona pagina. 

Deel dit overal

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van aanbiedingen?


Copyright TravelXL 2022 | Login