Terug naar het blogoverzicht
Cuba rondreis
5 december 2019

travelxl_beheer

Latijns-Amerika verovert ook jouw hart

Luieren op de Caribische stranden van Colombia, eeuwenoude culturen ontdekken in Peru of Mexico, per oldtimer Havana doen, reuzenschildpadden spotten in Suriname of het avontuur proeven in de jungle van Costa Rica… TravelXL en FOX biedt een gevarieerd aanbod aan groepsrondreizen, single groepsrondreizen, familie groepsreizen en privérondreizen naar de landen van Latijns-Amerika.

Uitbundig Mexico en Guatamala

“Mi vida es tu vida. Amor de los dos.” De zwoele stemmen van de mariachi’s vullen de avondlijke hemel. Lokale bewoners deinen mee op de meeslepende klanken van de bekende smartlappen. Doet u mij er nog maar eentje. Opnieuw schetteren de trompetten over het terras. En opnieuw zetten de musici met hun sombrero’s, rode strikken en glimmend gepoetste schoenen een populair volkslied in. Vast weer over Mi Corazon: mijn hart. Want dat verlies je maar al te gemakkelijk in zonnig Mexico.

Cultuur en natuur

Rondreizend door Mexico schotelt het land je de oude beschavingen van het imponerende Maya-rijk voor. Met tal van imposante tempels, piramides en paleizen. Ook de Spanjaarden lieten hun erfenis achter in de vorm van haciënda’s en kathedralen. Maar naast al die culturele schatten grossiert het land ook in parelwitte stranden aan de Caribische kust. Overigens kun je het bezoek aan Mexico ook combineren met Guatemala en Honduras. Hoogtepunten te over. Lago Atitlán is volgens velen het mooiste meer ter wereld, omgeven door maar liefst drie imposante vulkanen. Verblijf tijdens je reis in prachtige koloniale steden en bezoek ook een indrukwekkend indianendorp. Het aanbod in Mexico.

 

Natuurlijk Costa Rica

Ben je vooral in voor groen en natuur, dan is Costa Rica een waar paradijs. Voor een land dat net iets groter is dan Nederland heeft het enorm veel te bieden: nevelwouden, vulkanen, een vriendelijke bevolking, heerlijk eten, tropische palmstranden en een rijke dierenwereld met leguanen en gifkikkers, om maar iets te noemen. Bezoek er onder meer het prachtige nationale park Manuel Antonio, de hoofdstad San José en La Fortuna aan de voet van de actieve vulkaan Arenal. Het Costa Rica aanbod.

Exotische cocktail Cuba

Neem de vriendelijke bewoners, de kleurrijke cultuur, het heerlijke klimaat en muzikanten die de sterren van de hemel spelen. Voeg de vele oldtimers toe die je terugbrengen naar de jaren vijftig. En mix dat met witte stranden, prachtige natuur en koloniale steden. De cocktail die Cuba heet, smaakt altijd naar meer; een mix van salsa, stranden en sigaren!
 

Sfeerproeven

Wil je de sfeer van toen opsnuiven? Bestel dan een heerlijke mojito in Bodeguita del Medio aan Plaza Vieja in Havana. Dit was de favoriete bar van de beroemde schrijver Hemingway. Ook elders lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Neem Trinidad, waar het geluid van paardenhoeven nog steeds op de kasseien klinkt. Het authentieke centrum wordt beschermd door Unesco. Uiteraard proef je ook van de sublieme stranden. Zoals bijna elk Caribisch eiland biedt Cuba ultieme strandpret. En tot slot bezoek je uiteraard een sigarenfabriek. In Havana, maar ook op de tabaksplantages in de Valle de Viñales, de mooiste vallei van het eiland, zie je hoe de Cubanen hun wereldberoemde sigaren maken. Het Cuba aanbod.

Slow living in Suriname

‘Eén keer schellen, daarna rustig afwachten’. De boodschap onder de deurbel geeft precies de levenshouding van de bewoners aan: slow en relaxt. Waarom haasten? Morgen is er toch wéér een dag? Zelfs in de hoofdstad ontbreekt de drukte die je als westerling in de grootste stad van het land denkt aan te treffen. Maar nee, Paramaribo lijkt net een uitgestrekt tuindorp. Er is nauwelijks hoogbouw en de sfeer voelt aan als die in een gemoedelijke provincieplaats.

 

Avontuur onderweg

Dat ontspannen gevoel ervaar je ook als je het land verder ontdekt. Bij de bosbewoners in het ondoordringbare oerwoud of varend over de Surinamerivier. Op weg naar weer zo’n onbekend avontuur. Onderweg tuur je door je verrekijker en houd je angstvallig je handen en voeten binnenboord. “Er zwemmen hier piranha’s rond”, riep de gids zojuist schaterend van de lach. De inlander wijst je op een krokodil aan de oever. Papegaaien volgen, daarna ijsvogels, hagedissen en felgekleurde vlinders. Tijdens een rondreis in Suriname ervaar je hoe het land écht is! En het leuke is: de bewoners spreken er ‘gewoon’ Nederlands. Het Suriname aanbod van TravelXL

Swingend Colombia

Een vakantie in Colombia is een reis om nooit meer te vergeten. Caribische stranden, indrukwekkende steden en een vriendelijke bevolking maken je reis extra bijzonder. Je ontdekt een land met grote hoogteverschillen, ruige bergpieken, groene koffievalleien en zonnige stranden. Maar ook met koloniale dorpen, swingende inwoners en wereldse metropolen. Zoals het prachtige Cartagena, een van de mooiste steden van het Zuid-Amerikaanse continent. De havenstad in het noordwesten van Colombia wordt ook wel Cartagena de Indias genoemd, omdat de stad is vernoemd naar de gelijknamige Spaanse stad. Het koloniale verleden proef je ook in Villa de Leyva, een stadje waar de tijd lijkt stil te staan. Villa de Leyva leent zich perfect voor mooie wandelingen over de met straatkeien bedekte straten. Het stadje telt zes musea, waarvan de meeste zich in koloniale huizen bevinden.

Mystiek Peru

Via bloemkolen en kippen slenter je naar een eethuis voor een smakelijke lunch waar de bezoekers de laatste nieuwtjes met elkaar uitwisselen. De sociale functie van de markt is immers even belangrijk als de commerciële. Neem Chinchero in de Heilige Vallei even ten noorden van Cusco. Een kakofonie van geluiden vult het plein als de bezoekers uit omringende dorpen op zondag - de drukste marktdag - hun weg vinden naar het knusse dorpje. De ene handelaar overschreeuwt de ander. Zelfs de loterijverkoopster ontbreekt niet.

Indrukwekkende Incastad

Wat een contrast met de stilte bij Machu Picchu, de indrukwekkende Incastad hoog in het Andesgebergte. Slechts de wind doorbreekt de serene rust. De archeologische vindplaats werd pas in 1911 ontdekt, in de jungle van de Amazone op een hoogte van 2.500 meter. Maar ruim honderd jaar na die vondst heeft de Incastad nog steeds niet al zijn geheimen prijsgegeven. Dat maakt het land zo bijzonder: de mystiek van de antieke opgravingen vermengd met kleurrijke indianenmarkten, eeuwenoude culturen en een enorme variatie aan overweldigende natuur. Net als bij al die andere bestemmingen te ontdekken via een begeleide groepsreis; met het gezin, met de hele familie of als privérondreis. En FOX wijst je graag de weg.

Werkelijk alle kanten uit

Het kleurrijke Latijns-Amerika biedt iedere reiziger volop mogelijkheden. Van jong tot oud, van wel bereisd tot beginnende avonturier, er valt genoeg te zien! Ontdek met FOX landen als Mexico, Guatemala, Costa Rica, Cuba, Suriname, Colombia en Peru. Het aanbod varieert van groepsrondreizen tot privéreizen met chauffeur.

 

Vraag meer informatie over de vele rondreizen van TravelXL i.s.m. FOX naar Latijns-Amerika aan de Travelcenters van TravelXL en de Mobiele Travelplanners van TravelXL@Home.