Kwaliteit, service & deskundigheid
60+ verkooppunten
Laagste prijsgarantie
ANVR
SGR
SGRZ
Calamiteitenfonds
7-daagse rondreis Normandië

7-daagse rondreis

Geschreven door TravelXL_marketing

Ontdek de meest schilderachtige plekken van Normandië aan de hand van de impressionistische schilders. Het haventje van Honfleur, de krijtrotsen van Étretat, de kathedraal van Rouen, de chic van Trouville en Deauville en de tuinen van Monet in Giverny. Magnifieke kathedralen, havenplaatsjes vol literatuur en geschiedenis, de voetstappen van vele Franse helden. De invasiestranden, de krijtrotsen en natuurlijk al die schilderachtige plaatsjes die Monet en andere impressionistische schilders zo treffend weergaven... Normandië is een van de meest iconische streken van Frankrijk. Ontdek het land van calvados en camembert. Een reis om in te lijsten!

 

7-daagse rondreis Impressies van Normandië 

Vanaf € 485,- p.p. 

bij vertrek 4 oktober 2024 o.b.v. twee personen

 


 

Wat is er inbegrepen in deze reis?

  • 2 overnachtingen in Hotel Mercure Rouen Champ-de-Mars op basis van logies en ontbijt
  • 2 overnachtingen in Hotel Mercure Trouville-sur-Mer op basis van logies en ontbijt
  • 2 overnachtingen in Inter Hotel les 4 Salines op basis van logies en ontbijt
  • € 35,- reserveringskosten per boeking, € 5,- SGR bijdrage per persoon en € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking

 

Wat is er niet inbegrepen in deze reis?

  • huisdier mee (€, opgeven bij reservering, ter plaatse te betalen)
  • parkeerkosten Hotel Mercure Trouville-sur-Mer
  • parkeerkosten Hotel Mercure Rouen Centre Champ-de-Mars

 


Reisbeschrijving

Maak een wandeling over het D-day strand van Arromanches-les-Bains, waar de pontons de stille getuigen zijn van de landing van de geallieerden, uitkijkend op de witte krijtrotsen. 

Ook in de prachtige middeleeuwse binnenstad van Rouen begeef je je op historische grond. De jonge Jeanne d'Arc, de Maagd van Orléans, werd er berecht en in 1431 op de brandstapel op het centrale plein verbrand.

Normandië is bekend om haar gastronomische geneugten, waaronder de overheerlijke camembert, appelcider en calvados. Bezoek een authentieke kaasboerderij of een cider- of calvadosdistilleerderij en sluit je dag af met een wandeling langs de boulevard in een van de vele kustplaatsjes. Voor steile rotsen en een mooie zonsondergang zit je hier goed!
 


 

Dit is ook de geboortegrond van het impressionisme, een belangrijke stroming in de schilderkunst. De schilderachtige Normandische (kust)landschappen waren een inspiratie voor vele impressionisten.

En wat te denken van het getijdeneiland Mont Saint-Michel met de wereldberoemde abdij La Merveille die hoog boven het granieten massief uittorent? Dit middeleeuwse klooster is een eerbetoon aan de aartsengel Michaël. Een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt.

Normandië is gewoonweg impressionant!

Je verblijft in...
Tijdens deze rondreis overnacht je op loopafstand van het centrum van Rouen. Dan naar de mondaine badplaats Trouville-sur-Mer, waar vele (film)sterren en schilders verbleven. Je eindigt je reis vlak bij Mont Saint-Michel. 
Je verblijft in bovengenoemde verblijven op basis van logies en ontbijt.


Verlengen
Tijdens het boeken bieden we je de mogelijkheid per nacht te verlengen én om een extra etappe in Saint-Malo in Bretagne toe te voegen aan de rondreis.


 

BENIEUWD?

Heb jij interesse in een rondreis door Normandië? Bel of mail ons voor de mogelijkheden.

Copyright TravelXL 2022 | Inloggen