Kwaliteit, service & deskundigheid
60+ verkooppunten
Laagste prijsgarantie
ANVR
SGR
SGRZ
Calamiteitenfonds
MALLORCA: DE 10 HOTSPOTS

Mallorca: de 10 hotspots

Geschreven door TravelXL_marketing

Het kan natuurlijk zo zijn dat je liever de stadsdrukte achter je laat omdat natuurgebieden veel meer tot jouw favorieten behoren. Ook deze locaties vind je in deze top 10 aan bezienswaardigheden. Zo heeft de natuur zelfs nog 'verborgen gebieden', locaties die je van 'de buitenkant' nog niet kan zien... Dit Spaanse eiland is dus zeer divers: van mondaine steden tot geheime plekken in de natuur. Nu ben je vast benieuwd geraakt. 'Waar vind ik al dit moois?', zul je vast denken. Je leest het hieronder in de top 10 bezienswaardigheden van Mallorca.


Palma de Mallorca


1. PALMA DE MALLORCA

De hoofdstad van het eiland Mallorca staat met recht op de eerste plek van de top 10 omdat het in feite 'één grote samenvatting' is van alle bezienswaardigheden tezamen. Van prachtige, oude residenties in chique winkelstraten tot een moderne haven en van een statige kathedraal tot lieflijke stadsparken. De mondaine stad bevindt zich in het zuidwesten van Mallorca en is het meest prominent aanwezig.


 

2. VALLDEMOSSA

Het is één van de mooiste dorpjes van Mallorca: het middeleeuwse Valldemossa. De eerste bouwwerken vinden hun oorsprong in de 13e en 14e eeuw en laten je de echte vroeg-Spaanse cultuur beleven. Zo vind je in de groenrijke omgeving en tal van amandel- en olijfbomen. Dit dorpje uit de top 10 hotspots is geliefd bij rustzoekers en wandelaars.


 

SANTUARI DE LLUC


3. SANTUARI DE LLUC

Eén van de meest 'heilige' bezienswaardigheden uit deze top 10 van Mallorca is het klooster van Santuari de Lluc, gelegen in Escorca. Toen een Moorse herder een beeld van de Maagd Maria op deze plek vond, zou er in de 13e eeuw een klooster op deze grond komen. Ook trekken er jaarlijks duizenden pelgrims naar dit klooster met een omringende botanische tuin.4. CUEVAS DEL DRACH

Vlakbij het romantische havenplaatsje Porto Cristo bevinden zich de vier grotten van 'Cuevas del Drach'. Er wordt gezegd dat deze markante grotten gevormd zijn door het Mediterrane zeewater dat geforceerd een weg probeerde te vinden. Van binnen oogt het bijna magisch door het schitterende kleurcontrast. Middels een roeibootje kun je door de grotten varen. Voor natuurliefhebbers is dit één van de absolute hotspots uit de top 10.


 

5. KASTEEL VAN BELLVER

Het is alsof je op het ware speelveld van 'Kolonisten van Catan' bent beland wanneer je een blik op dit middeleeuwse kasteel werpt. Het bestaat uit vier torens waarin zich in het midden een grote cirkel bevindt; dit was vroeger de binnentuin. Het kasteel was een residentie voor de koning wanneer hij niet op het Europese vaste land was.


 

6. ALCÚDIA

Gelegen binnen de oude stadsmuren bevindt zich het middeleeuwse dorpje Alcúdia. Wanneer je door de smalle steegjes en straatjes loopt, besef je waarom het met recht in de top 10 hotspots van Mallorca staat; je gaat, zogezegd, even terug in de tijd. Maar, gelukkig staat niet alles stil; zo zijn er genoeg bedrijvige cafeetjes en restaurants waar je even fijn, onder een hapje en een drankje, van het dorpsgezicht kunt genieten.


 

7. PORT DE SÓLLER

Dit lieflijke en charmante plaatsje behoort tot één van de mooiste dorpen van het eiland. De huisjes, stammend uit de 16e tot 18e eeuw, vormen schilderachtige bezienswaardigheden waar cultuurliefhebbers hun hart aan op kunnen halen. Daarnaast beschikt dit dorpje uit de top 10 hotspots over een behoorlijke jachthaven en mag dit met recht één van de meest romantische locaties genoemd worden.


 

8. CATEDRAL LA SEU, DE SANTA MARIÁ - Palma de Mallorca

De bekendste kathedraal van Mallorca is niet te missen bij een eerste aanzicht op deze mondaine stad. Het dateert uit de 13e eeuw en is volledig gemaakt naar de richtlijnen van de Romeins-Katholieke gotische stijl. Het statige, roodachtige pand is van binnen misschien nog indrukwekkender met de vele fresco's en iconische standbeelden en behoort hiermee tot de absolute hotspots van de stad.


SA CALOBRA BEACH

 

9. SA CALOBRA BEACH

Sa Calobra is zeker een hotspot bij een verblijf op Mallorca. Om Sa Calobra te bereiken raad ik jullie aan om een auto te huren. Het openbaar vervoer naar deze plek toe, is niet optimaal en tevens duur. Terwijl een auto huren gemiddeld 30 euro per dag kost wat ook nog eens veel leuker is omdat je op deze manier meer ziet en je eigen route kan bepalen.


 

10. CAP DE FORMENTOR

Bezoek het meest noordelijke puntje van het schiereiland, Cap de Formentor. Hier vind je een vuurtoren met een prachtig uitzicht en de kliffen lopen er steil af in zee. En alleen de 13 km lange weg hiernaar toe is al een belevenis op zich. Onderweg kom je ook langs verschillende stranden.


 

Deel dit blog overal

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van aanbiedingen?


Copyright TravelXL 2022 | Inloggen