Kwaliteit, service & deskundigheid
60+ verkooppunten
Laagste prijsgarantie
ANVR
SGR
SGRZ
Calamiteitenfonds
Geschreven door TravelXL_marketing

Met een reis door Marokko waan je jezelf in een geheel andere wereld. Beland in een sprookje van 1001-nacht tijdens een bezoek aan de vier Koningssteden Marrakech, Rabat, Meknès en Fès of verken de veelzijdige landschappen. Woestijnen, ruige bergen en door palmbomen bedekte valleien, Marokko heeft het allemaal. Ga in een jeep de zonsondergang tegemoet en wandel door de blauwgekleurde medina in Chefchaouen.

 

Marrakech

De koningsstad Marrakech is de bekendste stad van Marokko en ideaal voor een verrassende en unieke stedentrip. Al jaren behoort Marrakech tot één van de best bezochte steden in Noord-Afrika. Marrakech ligt op slechts 3,5 uur vliegen van Nederland. Het fijne klimaat en de interessante bezienswaardigheden maken deze stad erg populair. Marrakech staat ook wel bekend als de stad van de vele kleuren. De gezellige pleinen, lokale souks en sfeervolle riads geven de stad veel kleur!

Marrakech

 

Rabat

Rabat is een culturele stad met een rijke geschiedenis. Veel meesterwerken versieren de straten en pleinen. Bezoek de Kasbah des Oudayas met haar omliggende tuinen. Rabat is ook een moderne eco-verantwoordelijke hoofdstad die de groene ruimte een prominente plaats geeft. Op enkele kilometers van de stad vind je parken als de botanische proeftuin of de Exotische Tuinen van Bouknadel. De kilometerslange ontwikkelde stranden van Rabat leiden naar het naburige Casablanca.

Rabat

 

Meknès

Meknes is de perfecte bestemming als je de hectische souks van de hoofdstad wilt ontvluchten. Zoals de meeste steden in Marokko lijkt de stad op zichzelf wel een openluchtmuseum. Vooral de verschillende stadspoorten zijn in Meknes ongeëvenaard. Sla de Bap Mansour el-Aleuj dus niet over.

Meknes

 

Fez

De stad Fez of Fés is een van de vier koningssteden van Marokko. Fez behoort tot de meest authentieke steden van Marokko. Tijdens een wandeling door de duizenden kleine straten en steegjes in de medina van Fez lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Alleen de mobiele telefoon verraadt dat we niet in een verhaal van Duizend-en-een-nacht zijn beland. De vele straten maken het bijna onmogelijk om de medina van Fez zonder gids te bezoeken. Ga niet weg zonder de gastronomie van de stad te hebben ervaren. Deze staat bekend als een van de beste ter wereld.

Fez

 

Chefchaouen 

Chefchaouen is ‘de blauwe stad in Marokko’. Je loopt hier rond alsof je in een droom zit. De hele medina van Chefchaouen is namelijk blauw van kleur. Naast het bewonderen van de blauwe medina is er ontzettend veel te doen in Chefchaouen. Wandel bijvoorbeeld naar de Spaanse Moskee, bezoek de oude kashba en het naastgelegen museum, of neem een kijkje op het bruisende Plaza Uta El-Hammam, het centrale plein van de stad. Ook de omgeving van Chefchaouen is het ontdekken waard. De regio rondom de stad staat bekend om zijn ambachtelijke geitenkaas en de Kef Toghobeit, de diepste grot van Marokko, ligt op slechts dertig kilometer afstand van de stad.

Chefchaouen

 

BENIEUWD?

Heb je interesse? Bel of mail ons voor de mogelijkheden.

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van aanbiedingen?


Copyright TravelXL 2022 | Inloggen