Kwaliteit, service & deskundigheid
60+ verkooppunten
Laagste prijsgarantie
ANVR
SGR
SGRZ
Calamiteitenfonds
Geschreven door TravelXL

Oman is meer dan alleen Muscat en omgeving. Hoewel je in deze regio een fascinerende combinatie kunt maken van eeuwenoude cultuur, weelderige wadi’s, ruige bergen en resorts aan het strand zijn er twee regio’s die een reis naar Oman echt afmaken; Musandam en Dhofar. 
Met binnenlandse vluchten van ca. 1,5 uur vlieg je van Muscat naar Musandam (luchthaven Khasab) in het noorden of naar Dhofar (luchthaven Salalah) in het zuiden van Oman. Met dagelijkse verbindingen van Oman Air of Salam Air ben je zo bij tropische witte stranden of ruige fjorden. 

Musandam is ongetwijfeld het best bewaarde geheim van Oman. Het bergachtige schiereiland is van het grootste deel van Oman gescheiden door de Verenigde Arabische Emiraten. De grillige kust bestaat uit baaien, ingesloten door verticale kliffen. De bijnaam 'Arabische Fjorden' is dan ook geheel terecht. Vanaf het water, varend op een traditionele Dhow, zijn de fjorden het best te aanschouwen. Met wat geluk springen dolfijnen speels voor je uit.

Ga je voor tropische witte stranden met palmbomen en kamelen, dan is Dhofar de ‘place to be’. Zeker wanneer de moessonregens tussen juni en september vallen, zoeken reizigers uit de regio hier verkoeling op. De bergen worden groen, de wadi’s zijn gevuld en watervallen stromen. Dit is ook het land van wierook met wierookbomen die zelfs uitgeroepen zijn tot UNESCO werelderfgoed. Dit is het tropische sprookje van Oman. 

In beide regio’s vind je voor iedere reiziger wel een passende accommodatie. In Musandam is het Atana Musandam Hotel een goede keuze en wie zich echt in de watten wil laten leggen, moet naar Six Senses Zighy Bay.

In Dhofar vind je vooral rondom Salalah vele goede strandresorts. Van kleinschalige hotels tot all inclusive resorts en alles daar tussenin. Het Alila Hinu Bay heeft een kleinschalige en modern Arabische uitstraling en ligt wat verder weg van Salalah (45 min.). Een wat grootschaliger resort, waar all inclusive opties mogelijk zijn, is het Fanar Hotel. Direct aan het strand, meerdere zwembaden en met waterglijbanen en een speeltuin ook ideaal voor gezinnen. Echte luxe vind je hier in het Anantara Al Baleed Resort met aan de ene kant een privéstrand en aan de andere kant een lagune. Welkom in het paradijs van Oman! En last but not least nog een tip voor de golfliefhebber. Het Crown Plaza resort in Salalah heeft als enige hotel in deze regio een eigen 9 hole golfcourse. 

Vraag de TravelXL Travelcenters of ZRA's van TravelXL@Home naar de vele mogelijkheden en klik hier.

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van aanbiedingen?


Copyright TravelXL 2022 | Inloggen