Kwaliteit, service & deskundigheid
60+ verkooppunten
Laagste prijsgarantie
ANVR
SGR
SGRZ
Calamiteitenfonds
Qatar

Wat is er te doen in Qatar?

Geschreven door TravelXL_marketing

Door de compacte omvang en gemakkelijke bereikbaarheid is er tijdens een bezoek aan Qatar in korte tijd heel veel te beleven. Duik in de ziel van Qatar in Souq Waqif en ga op zoek naar traditionele geschenken die je kunt vinden bij de vele marktkramen van deze marktplaats. Daarnaast biedt dit land een overvloed aan onontdekte ervaringen en gevarieerde routes die geschikt zijn voor elk type reiziger. Lees snel verder om meer te weten te komen over dit bijzondere land.

DOHA

Doha is hard op weg om een van 's werelds beste winkelbestemmingen te worden en heeft een scala aan grote en unieke winkelcentra met high-end merken, geselecteerde modelabels en lifestyle-boetieks. Hoogtepunten zijn de Pearl-Qatar, Galleries Lafayette en Place Vendome. De Pearl-Qatar is een kunstmatig eiland in de buurt van Doha's prestigieuze West Bay District. Met jachthavens in mediterrane stijl, woontorens, villa's en hotels, biedt het gebied ook een luxe winkelervaring met eersteklas designerboetieks en showrooms. Het eiland is de thuisbasis van moderne eetgelegenheden - van verfrissende ijssalons tot culinaire vijfsterrenervaringen - en valt op door zijn voetgangersvriendelijke pleinen en de vele aangelegde tuinen.

Afbeelding met buitenshuis, duin, Zingend zand, natuur
Automatisch gegenereerde beschrijving   Afbeelding met hemel, architectuur, reflectie, buitenshuis
Automatisch gegenereerde beschrijving.  Afbeelding met gebouw, buitenshuis, hemel, stadje
Automatisch gegenereerde beschrijving.  Afbeelding met buitenshuis, palmboom, hemel, water
Automatisch gegenereerde beschrijving

INDRUKWEKKENDE ARCHITECTUUR

Tegenover Souq Waqif ligt Msheireb Downtown Doha, het eerste duurzame stadsvernieuwingsproject ter wereld. Gebouwen en constructies in het gebied creëren een unieke samensmelting van modern design met traditionele Qatarese architectuur, met als doel het oude commerciële district in Doha een nieuw leven in te blazen. De herontwikkeling maakt gebruik van de nieuwste duurzame technologieën en de hoogste normen op het gebied van groen bouwen. Qatar heeft een lange lijst van ontzagwekkende architectuur en een bloeiende kunstscene, met als hoogtepunt het Nationaal Museum van Qatar dat bezoekers meeneemt op een reis door de fascinerende natuurlijke, sociale en politieke geschiedenis van het land. Het iconische museum voor Islamitische Kunst, van de bekroonde I.M. Pei, is afgelopen oktober heropend na een uitgebreide periode van renovatie en herinrichting.

MINA DISTRICT

Als passagiers eenmaal door de indrukwekkende nieuwe Grand Cruise Terminal zijn gegaan en het grootste aquarium van Qatar hebben bekeken op weg naar de kust, is het nog maar een korte wandeling naar het Mina District. Hier vind je een mooie verzameling kleurrijke winkels en restaurants, maar de belangrijkste attractie is de vismarkt. Het is dan ook zeker de moeite waard om even te lunchen en te genieten van de heerlijke verse vis.

WOESTIJNERVARING

Ga de stad uit en de woestijn in voor een heel andere ervaring. Qatar is de thuisbasis van de indrukwekkende 'Inland Sea' of Khor Al Adaid. De Inland Sea, gelegen ten zuiden van de stad, is een van de weinige plaatsen ter wereld waar de zee de woestijn binnendringt. Het strand heeft helder water en fijn zand en is omgeven door kilometerslange woestijn. Zelfs het bereiken van deze oase is een avontuur, aangezien gasten bedoeïenennederzettingen en kamelen passeren voordat ze 'dune bashen' over de zandheuvels.

 

 

Neem voor meer informatie contact op met ons. Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. Wij bieden het grootste aanbod aan reizen en werken samen met organisaties in binnen- en buitenland.

 

 

Copyright TravelXL 2022 | Inloggen