Kwaliteit, service & deskundigheid
60+ verkooppunten
Laagste prijsgarantie
ANVR
SGR
SGRZ
Calamiteitenfonds
Zakynthos bij TravelXL

Zakynthos

Geschreven door TravelXL

De 6 leukste plekken op Zakynthos

Met meer dan 6.000 eilanden is Griekenland enorm. Slechts een klein deel is bewoond en ieder Grieks eiland heeft haar eigen charme. Een van de mooiste eilanden is Zakynthos, met oogverblindend mooi water, heerlijke zandstranden en genoeg te doen voor iedereen. 

De eerste en misschien wel de beste tip die we kunnen geven is: huur een auto! Op dit prachtige eiland is veel te ontdekken, van een indrukwekkende historie tot heerlijke zandstranden en een helderblauwe zee. De bekendste plek van Zakynthos is Shipwreck Beach. Vanaf een hoge klif zie je het smokkelaars schip Panagiotos en heb je een adembenemend uitzicht, maar er is nog veel meer te zien. Vergeet niet de kleine dorpjes, de olijfboomgaarden en verscholen baaien te bezoeken. We zetten enkele hoogtepunten op een rij die je niet mag missen tijdens je vakantie op Zakynthos.

Porto Limnionas

Porto Limnionas is een smalle baai aan de westkust van Zakynthos. Om er te komen rijd je door het bergdorp Agios Leon en volg je vanaf daar de borden over een geasfalteerde weg die naar de zee loopt. De weg eindigt bij de parkeerplaats. Kom vroeg, want in de middag kan de parkeerplaats vol staan. De baai is een van de meest aangename zwemplekken op Zakynthos. Om bij het water te komen moet je de natuurlijke rotsachtige trap aflopen. Als je beneden bent kun je neerstrijken op een van de platte rotsen bij het water, want er is geen zandstrand aan deze baai. Het water in Porto Limnionas is wat kouder en ideaal om af te koelen. Geniet van het duiken en het verkennen van de onderwaterwereld en een paar kleinere en grotere grotten.

 

Keri Lighthouse

Op zoek naar een plek om te lunchen met een fantastisch uitzicht? Dan is Keri Lighthouse Restaurant the place to be. Vanaf het restaurant, gelegen bij Keri, heb je een adembenemend uitzicht op de rotsformaties van Mizithres. De grijze rotsen in het felblauwe water zijn een lust voor het oog, maar ook in de avonduren kan je hier genieten van een prachtige zonsondergang. Ondertussen kan je heerlijk ontspannen met een drankje of een lekkere Griekse salade.


Cameo Island Contessina Suites is een luxueus boutique hotel met een centrale ligging, maar toch heerlijk rustig. In de tuin een zwembad waar je prima kunt relaxen en genieten van een drankje aan de pool-/snackbar. Probeer ook eens de unieke Spa van het hotel en geniet van een ultieme massage.

Het broedgebied van de Caretta Caretta schildpad én een prachtige baai, dat vind je in Agios Sostis. Deze rustige badplaats heeft een klein centrum met allerlei leuke restaurantjes en uitzicht over een prachtig haventje. Vlak voor de kust ligt het Cameo Island waar je helemaal tot rust kan komen. Via een houten loopbrug bereik je het eiland, waar je tegen een lage toegangsprijs je prima een dag kunt vermaken. Op het eilandje vind je een restaurant met loungebar en aan de andere zijde Cameo Beach Club met een privéstrandje. Vanaf het eiland heb je uitzicht op Marathonisi, ook wel schildpaddeneiland genoemd. Die bijnaam dankt het eiland aan de vele schildpadden die in het water te zien zijn, maar ook aan de vorm van het eiland. Met genoeg inbeeldingsvermogen lijkt het eiland daadwerkelijk de vorm van een schildpad te hebben. Het haventje van Agios Sostis, de plek vanaf waar je naar Cameo Island loopt, ligt vol met vissersboten en kleine motorboten. Een aanrader is om een hier een bootje te huren. Je hoeft er geen vaarbewijs voor te hebben, een rijbewijs is genoeg. Vanaf daar kan je naar Marathonisi varen. Snorkel in de zee en ga op zoek naar de schildpadden.

 

Shipwreck Beach

Een van de parels van Zakynthos en misschien wel de bekendste en mooiste plek is toch wel Shipwreck Beach (Navagio). Vanaf een hoge klif zie je het beruchte smokkelaarsschip Panagiotos en krijg je een adembenemend uitzicht over het land en de zee. Er zijn verschillende excursies waarbij je per boot naar het strand vaart. Alleen de tocht zelf is al fantastisch en eenmaal op het strand kun je het gebied verkennen of genieten van het zonnetje. Ga je in de avond naar deze Shipwreck Beach, dan wacht je als beloning een schitterende zonsondergang. Houd er wel rekening mee dat het hier midden op de dag druk kan zijn met andere toeristen. Op de klif is een uitkijkpunt gebouwd, maar niet iedereen mag hier tegelijk op. Het kan soms even duren voordat je aan de beurt bent, maar het uitzicht is fantastisch. 


Blue CavesDe gasten kunnen zich in 48 kamers heerlijk op hun gemak voelen. Het vriendelijke personeel aan de receptie is graag bij alle vragen behulpzaam. Tot de faciliteiten van het hotel behoren een bagagedepot, een kluis en een wisselkantoor. Via Wi-Fi hebben de gasten toegang tot het internet (kosteloos). 

In het noorden van Zakynthos vind je de Blue Caves. Deze grotten zijn een van de bekendste attracties van Zakynthos. Gelegen aan de noordwestkust, tussen de haven van Agios Nikolaos en Kaap Skinari, bestaat deze bezienswaardigheid uit een reeks natuurlijke grotten en bogen die eindigen in de grote grot Megali Spilia en in de kleine grot Mikri Spilia. De boten die excursies naar de Blue Caves aanbieden, vertrekken vanuit de haven van Zakynthos en vanuit de haven van Agios Nikolaos. Liever de grotten via land bezoeken? Rijd dan naar Windmill Restaurant. Links van de molen is er een trap die naar de zee leidt en voor een kleine toegangsprijs mag je naar beneden. Eenmaal beneden kan je zwemmend de grotten betreden. Het is verboden om naar de ingang van de belangrijkste Blauwe Grotten te zwemmen vanwege de vele boten rond dit gebied.

 

Zakynthos Stad

De hoofdstad van Zakynthos mag natuurlijk niet ontbreken in de lijst met hoogtepunten. In Zakynthos-stad vind je een rijke cultuur en historische schatten waardoor er voor iedereen iets te doen is. De bruisende stad is voor de vakantieganger die naast rust ook van uitgebreid borrelen houdt. Ga op het terras zitten met een drankje in de hand en geniet van de vakantie. Enkele bezienswaardigheden in de stad zijn onder meer het Solomos-plein, waar het met name in de avond vol zit met zowel toeristen als de lokale bevolking. Of de kerk van Agios Dionysios met een imposante klokkentoren en de kilometerslange boulevard die zich leent voor een heerlijke avondwandeling. Omdat het in de zomer overdag erg warm kan worden is het een aanrader om de stad in de avond te bezoeken. Vaak zijn de winkels in de middag gesloten, maar rond etenstijd aan het begin van de avond komt er weer leven in de brouwerij.

 

Ontdek hier het aanbod van reizen naar Zakynthos

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van aanbiedingen?


Copyright TravelXL 2022 | Inloggen