TravelXL

Uw vakantie verdient TravelXL!

Onze virtuele brochure

Graag laten wij u kennis maken met wie wij zijn, wat wij voor u kunnen betekenen, etc. Kortom maak hier nader kennis met TravelXL.

Klik hier.

Graag willen wij ons even voorstellen 

TravelXL is een samenwerkingsverband van een groot aantal gerenommeerde, onafhankelijke kwaliteit reisbureaus. Door onze grootte is onze inkooppositie sterk. Inmiddels zijn 64 reisbureaus partners van TravelXL. Ook beschikken wij over een website met dagverse nieuwe aanbiedingen en mobiele reisadviseurs. Klik hieronder en u leest in onze virtuele brochure alle voordelen die TravelXL u biedt. Zowel de voordelen van het boeken via een van onze Travelcenters als ook de mogelijkheden van het boeken van onze website. Uiteraard vind u bij onze Travelcenters ook een gedrukte versie van deze brochure.

Klik hier.

TravelXL is meer dan een reisbureau

Waarom? Lees dan onze brochure door hier te klikken!

Waar vindt u onze Travelcenters?

TravelXL telt meer dan 64 Travelcenters en 32 TravelXL@Home Travelplanners. Wilt u weten waar u hen kunt vinden en hoe zij zijn te bereiken? 

Check dan onze website voor adres, telefoonnummer en email adres.

De grootste en breedste keuze

Zonvakanties, safari’s, stedentrips, autovakanties, stedenreis, weekendje weg, kampeervakanties, hotels, een expeditiereis, of een reis op maat? U vindt ze bij onze Travelcenters.

Kampeervakanties, campings of appartement?

Ook voor een voordelige familievakantie bent u bij TravelXL aan het juiste adres. Wij weten de juiste plekjes, de leuke campings en vakantiewoningen voor u te vinden en te boeken. Ook de mooiste bungalowparken in Nederland of andere landen vindt u bij ons op de website of Travelcenter.

Luxe aanbod

TravelXL heeft zich o.a. ook gespecialiseerd in het verzorgen van op maat samengestelde luxe vakanties, luxe rondreizen en luxe cruises. Door onze vele buitenlandse contracten kunnen wij u ook hierbij de beste deals bieden. Klik hier voor onze brochure.

Advies & laagste prijs garantie

Internetmatch

Vindt u een leuke aanbieding op internet? Laat het ons weten want in 8 van de 10 gevallen komen wij of met dezelfde of betere prijs of een beter aanbod met betere prijs & kwaliteit.

Laagste Prijsgarantie

- Dit geldt uitsluitend voor exact dezelfde vakanties met exact dezelfde vertrekdatum en vertrektijden, verzorging, aantal personen en betrokken leeftijden, dezelfde reisorganisatie, accommodatie, kamertype, reisduur, vertrek en aankomstluchthaven, dezelfde luchtvaartmaatschappij(en), stoelklasse in het vliegtuig, gereserveerde stoel.

- Wilt u aanspraak maken op deze "laagste prijsgarantie' dan wordt u verzocht binnen 24 uur na boeking ons per e-mail hiervan op de hoogte te stellen. Als bewijs dienen wij van u een printscreen van de door u gevonden reis + de desbetreffende link naar deze vakantie te ontvangen via de e-mail. Op deze basis kunnen wij het eventuele verschil controleren.

- Het is hierbij noodzakelijk dat de door u gewenste vakantie nog beschikbaar/boekbaar is op het moment dat wij dit controleren op juistheid.

- De met TravelXL samenwerkende reisorganisaties garganderen dat op deze website getoonde vakanties tevens dat deze prijzen ook verkrijgbaar zijn voor boekingen op een van onze Travelcenters. Hierbij zullen onze Travelplanners een check doen op prijs/kwaliteit en of er geen andere mogelijk betere opties voor u beschikbaar zijn. Dat is een van de grote voordelen van het boeken bij TravelXL.

- Vraag ook naar de 'XL- prijscheck', waarbij wij op het Travelcenter gratis voor u de verschillende reisorganisaties, die hetzelfde aanbod hebben, met elkaar vergelijken en mogelijk u een beter en aantrekkelijker alternatief kunnen bieden.

Hoogste kwaliteit voor de laagste prijs

Onze TravelPlanners zorgen ervoor dat ons aanbod voor u van de hoogste kwaliteit is tegen de laagste prijs.

Speciale acties en kortingen

Gedurende het hele jaar kunt u gebruik maken van onze speciale acties en kortingen.

Advies garantie

TravelXL maakt op de Travelcenters gebruik van o.a. de basisinformatie uit Toeristiek en de informatie zoals verstrekt door de reisorgansiaties. Toeristiek is al jarenlang een onafhankelijke organisatie die vele accommodaties regelmatig checkt en bezoekt op de juistheid van de gegevens. Ook wordt gebruik gemaakt van TripAdvisor, VakantiePanel en Zoover om een objectief oordeel te kunnen vormen of de accommodatie aan uw verwachtingen en wensen zal voldoen.

Reisorganisaties die u bij TravelXL kunt boeken

TravelXL biedt een groot en breed assortiment van reisorganisaties/ touroperators. Juist om de voor u meest geschikte vakantie of reis te boeken. O.a. alle TUI merken, Club Robinson, Neckermann, VrijUit, De Jong Intra Vakanties, Booking.com, Zeetours,Club Med, Sunair, TravelTrend, ID Riva, KRAS, Corendon, Alltours, Discovery Tours, Eurocamp, Sunny Cars, Tenzing Travel, Silverjet, Interhome, Novasol, Trans Europe citytrips, Allianz verzekeringen en vele specialistische reisorganisaties.

Specialistische reisorganisaties boekbaar bij TravelXL

Zoals Travel Impressions, Askja reizen, BBI Travel, Belvilla vakantiehuizen, Buro ScanBrit, Cruise Travel, Cruise Kompas,  Executive VIP travel, Expedia, Feenstra Rijncruises, Friendship Riviercruises, Girassol/ Mundicolor, Jambo Safari, Bolsjoj reizen, Polyplan, Puur & Kuur, Skichalets, Sovjet reizen, SRC, Tiara tours, Travelhome, VNC Asia travel, Voetbalreizen en anderen.

Cruise rederijen boekbaar bij TravelXL

Ook boekt u bij TravelXL cruise rederijen van o.a. Holland America Line, MSC cruises, Costa cruises, Princess, Royal Caribbean International, NCL Norwegian Cruise lines, StarClippers, Seabourn, Silversea, Carnival cruises, Disney cruises, AIDA cruises, Celebrity cruises, Azamara Club cruises, Cunard, Viking rivercruises en vele andere.

Waar en hoe kunt u boeken?

Travelcenters  Dit zijn de voor u vertrouwde reisbureaus waar bekwame, professionele en gemotiveerde medewerkers (TravelPlanners) u graag van dienst zijn om uw vakantiewensen in te vullen.

Telefoon en email  Geen tijd om langs te komen? Een email of telefoontje is vaak al voldoende om uw vakantie tot in de puntjes te regelen!

TravelXL@Home  Onder deze naam maken een groot aantal mobiele TravelPlanners afspraken met u om bij u thuis of op een van onze vestigingen samen met u een reis te boeken.

TravelXL website  Hier vindt u altijd het meest complete vakantieaanbod van de meeste reisorganisaties. Het maakt voor u niets uit of u nu boekt bij een reisorganisatie of bij TravelXL. Dit omdat de prijs altijd exact hetzelfde is.

Volledig assortiment

Zonvakanties, safari's, stedenvakanties, autovakanties, stedenreis, weekendje weg, een vakantiepark, bungalow, villa, een vakantiehuis een expeditiereis, of een reis op maat gemaakt? Wij weten voor u de beste te vinden.

Maar ook kunt u bij ons campers en motorhomes in Amerika, Australie of Nieuw-Zeeland boeken! Of voordelig een hotel met een keuze uit meer dan 1.5 miljoen accommodaties. Zoekt u een huurauto? ook daarvoor bieden wij u alle mogelijkheden tegen de allerbeste prijzen en inclusief alle verzekeringen.

Cruises? TravelXL biedt u het complete aanbod aan cruises. Van voordelige riviercruises in Nederland, Europa tot aan zelfs China toe. Of cruises in de Middellandse Zee, Alaska, Noord Europa of de Caribbean. Of denkt u meer aan een rond-de-wereld cruise? een expeditiecruise? Welke cruise u ook zoekt, wij bieden u deze.

Kortom welke vakantie of reis u ook zoekt, u vindt deze bij onze Travelplanners.  

XL is Excellent

XL = persoonlijk advies

XL staat voor gegarandeerd excellent persoonlijk advies voor al uw reizen en vakanties. Met een service waarover anderen niet uitgesproken raken. Op deze wijze verschillen wij van onze concullega's.

Kom langs of maak een afspraak

Om ons uitgebreide assortiment van alle grote en specialistische reisaanbieders te bekijken, bent u van harte welkom in een van onze Travelcenters / reisbureaus. Wij bieden u een grote en objectieve keuze. Heeft u weinig tijd en wilt u een afspraak maken? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Bij ons of bij u thuis.

Luxe aanbod van villa's en cruises

TravelXL heeft zich o.a. gespecialiseerd in het verzorgen van op maat samengestelde luxe vakanties, luxe rondreizen en luxe cruises. Uiteraard beschikt TravelXL over het exclusieve aanbod van reisorganisaties als Silverjet, Executive VIP Travel, Club Med en Club Robinson. TravelXL beschikt over een groot aanbod van luxe vakantiehuizen en villa's waar ook ter wereld. Wij weten voor u de mooiste plekjes te vinden.

Ervaren en vertrouwd

Onze teams van ervaren TravelPlanners staan 6 dagen per week voor u klaar om al uw vakantiewensen (groot of klein) in alle details in te vullen. Onze TravelPlanners beschikken over veel reiservaring en kennis.

Objectief, 'the Truth in Travel'

In onze selectie maken we voor een objectief advies o.a. gebruik van de beoordelingssites van Toeristiek, Zoover, VakantiePanel en TripAdvisor. We vergelijken de prijs en kwaliteit van het aanbod en nemen u hierbij de zoektocht uit handen en komen met relevante resultaten op basis van uw voorkeur. Bij ons geldt dat bij het boeken van vakanties en reizen altijd eerlijkheid het langste duurt.

Ook voor zakenreizen

Onze Travelplanners weten ook prima op welke wijze het beste uw zakenreis te regelen. Met onze modernste boekingsystemen en een
keuze uit meer dan 800.000 hotels en een scala aan luchtvaartmaatschappijen en vluchtmogelijkheden, vinden wij voor u altijd de beste deal.

Huwelijksreis, incentive of groepsreis?

De Travelplanners van TravelXL regelen ook graag deze bijzondere reizen, ingevuld naar uw eigen wensen en budget, voor u. Er is een keuze uit een wereld vol mogelijkheden.

Zekerheid

Natuurlijk kunt u als klant van TravelXL rekenen op zekerheid. Alle TravelXL Travelcenters/ reisbureaus zijn namelijk aangesloten bij de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) , ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) en voldoen aan de richtlijnen van deze organisaties en calamiteitenfonds. De bij de TravelXL aangesloten Travelcenters zijn allen zelfstandig ondernemer; zij werken voor eigen rekening en risico. Alle TravelXL Travelcenters maken gebruik van de best mogelijke communicatie- en boekingsmogelijkheden. U kunt hen bereiken per telefoon, per fax, per e-mail of 24 uur per dag via de website. Indien er noodgevallen zijn, dan kunt u als klant gebruik maken van onze eigen TravelXL Alarmservice +31 20 5929763( uitsluitend voor noodgevallen, misbruik wordt gestraft met een kostenfactuur)

Facebook, Instagram en Twitter

TravelXL vindt u ook op Facebook, Instagram en Twitter. 'Volg' of ‘Like’ ons en u blijft op de hoogte van het belangrijke nieuws. Bovendien zijn er vaak leuke acties en prijzen te winnen.

Internet boekingen bij ons of bij een reisorganisatie?

Website www.TravelXL.nl

Op www.TravelXL.nl vindt u een volledig aanbod van vakanties, cruises, vakanties à la carte, hotels en autohuur. Ook vindt u er inspiratie en tips voor uw vakantie. U heeft de keuze om online te boeken of met uw wensen voor meer informatie een van onze Travelcenters te bezoeken.

Internet

Het internet geeft u een overdaad aan informatie waaruit het vaak moeilijk is een keuze te maken. Want hoe weet u nu of de kwaliteit wel aan uw normen en behoeftes voldoet? Of de prijs wel zo aantrekkelijk is als men doet geloven? Onze TravelPlanners geven u bovendien altijd een neutraal en doorzichtig advies, ook als iets in onze ogen niet bij u past of kwalitatief onvoldoende is.

Tijd en geld besparen!

Natuurlijk kunt u veel tijd besteden om het internet af te speuren. Maar wist u dat onze TravelPlanners graag de uitdaging aangaan om minimaal hetzelfde aanbod tegen dezelfde prijs of beter te bieden?

Nieuw: zoeken op budget!

Op onze site kunt u nu ook eenvoudig zoeken op budget. Maak uw selectie door te klikken op ‘uitgebreid zoeken’. U ziet dan in het zoekscherm de ‘prijs per persoon’ waarbij u het bedrag dat u uit wilt geven kunt selecteren. Vul dan de rest in en u krijgt een totaaloverzicht van de vakanties die aan uw persoonlijke budgetwensen voldoen.

Service van A-Z

TravelXL biedt u een uniek serviceconcept, niet alleen regelen wij vooraf uw vakantie tot in de puntjes. Maar ook tijdens uw vakantie staan wij bij eventuele problemen voor advies klaar. Na terugkeer nemen we weer contact met u op om even na te gaan hoe uw reis is bevallen. Geen enkele internet aanbieder kan aan deze service tippen.

Prijsvergelijking

Ons advies is transparant en objectief en wij vergelijken altijd de prijzen van alle aanbieders en airlines. Heeft u een leuke aanbieding gezien? Kom dan snel bij ons langs en doe vrijblijvend de ‘XL-prijscheck’ waarbij wij op onze Travelcenters in ons computersysteem een snelle vergelijking maken van de prijzen die reisorganisaties berekenen voor dezelfde accommodaties. Met de kennis van onze TravelPlanners weten wij bovendien ook andere appartementen of hotels te vinden die vaak zelfs nog een betere prijs en kwaliteit bieden. Zo steunen wij u met een juiste vakantiekeuze die bij uw budget past! Kunnen wij niet matchen dan zeggen wij dat eerlijk.

Internet wel/niet?

Internet geeft u een overdaad aan informatie waaruit het moeilijk is een keuze te maken. Want hoe weet u nu of de kwaliteit wel aan uw normen en behoeftes voldoet? Of de prijs wel zo aantrekkelijk is als men doet geloven? Onze Travelplanners geven u bovendien altijd een objectief en transparant advies, ook als iets in onze ogen niet bij u past en kwalitatief onvoldoende is. Tijd en geld besparen!  Natuurlijk kunt u veel tijd besteden om het internet af te speuren. Maar wist u dat onze Travelplanners meestal minimaal hetzelfde aanbod tegen dezelfde prijs of beter u aan kunnen bieden? Bovendien kunnen wij uw keuze vergelijken met ons aanbod en wij zullen u eerlijk vertellen of wij dit kunnen matchen.

Ons advies is transparant en objectief en wij vergelijken altijd de prijzen van alle aanbieders en airlines. Heeft u een leuke aanbieding gezien? Kom dan snel bij ons langs en doe vrijblijvend de ‘XL-prijscheck’ waarbij wij op onze Travelcenters in ons computersysteem een snelle vergelijking maken van de prijzen die reisorganisaties berekenen voor dezelfde accommodaties. Met de kennis van onze TravelPlanners weten wij bovendien ook andere appartementen of hotels te vinden die vaak zelfs nog een betere prijs en kwaliteit bieden. Zo steunen wij u met een juiste vakantiekeuze die bij uw budget past! Kunnen wij niet matchen dan zeggen wij dat eerlijk.

Onze werkwijze

Persoonlijk advies op maat welke vakantie, welk hotel of welke cruise het beste bij uw vakantiewensen past, begint met een kort ‘intake’ gesprek om uw wensen precies in kaart te brengen. Met deze kennis komen we met een advies dat geheel aan uw wensen voldoet.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Alle individuele partners van TravelXL zijn aangesloten bij het SGR en het Calamiteitenfonds. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internet-site gepubliceerde reizen onder de garantie van het SGR. "De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis."Voor boekingen gemaakt op de website TravelXL geldt: Overeenkomsten die langs elektronische weg tot stand komen: "Indien gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid om overeenkomsten langs elektronische weg tot stand te brengen dient op de internetsite van de deelnemer een link te staan naar de garantieregeling van het SGR."De Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt u en uw geld mocht uw reisbureau of reisorganisatie niet meer aan hun financiële verplichtingen kunnen voldoen.

Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR)

De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) is de overkoepelende organisatie van reisondernemingen met in totaal circa 1000 vestigingen en heeft tot doel u maximale kwaliteit te kunnen bieden. De adviseurs van het ANVR-reisbureau moeten voldoen aan de ANVR-kwaliteitseisen, zoals goede opleidingen en kwalitatieve informatiebronnen om goed advies te geven. Alle TravelXL Travelcenters/reisbureaus zijn aangesloten bij de ANVR en u mag dus het beste professionele reisadvies verwachten. Voor meer informatie www.anvr.nl  U kunt hier de ANVR-Reisvoorwaarden bekijken en downloaden.

Calamiteitenfonds

Om uw belangen optimaal te beschermen reserveren de TravelXL  partners uw vakantie bij reisorganisaties die zijn aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Hiervoor wordt een kleine bijdrage van € 2,50 per boeking berekend. Als er een uitkeringsvatbare situatie is ontstaan wordt de reissom terugbetaald of komt er een vergoeding van noodzakelijke extra kosten.
U kunt bij ons dus met een gerust hart boeken. Voor meer informatie www.calamiteitenfonds.nl.

Noodnummer in geval van Calamiteiten of noodhulp: TravelXL Alarmservice

TravelXL en alle aangesloten TravelXL Travelcenters bieden de klanten die geboekt hebben via een van de Travelcenters of de TravelXL website een 24/7 noodservice voor echte noodgevallen, dus niet voor eventuele klachten!  Het nummer wordt professioneel afgehandeld door medewerkers van Allianz Global Assistance die samen 70 talen spreken en aanwezig zijn met eigen vestigingen op vijf continenten, in 34 landen o.a. in Amsterdam en Rotterdam.

Het telefoonnummer van de TravelXL Alarmservice (Alarm/Noodnummer uitsluitend voor alarm en noodgevallen) van de TravelXL Groep is:

+31 20 5929763