Terug naar het blogoverzicht
21 november 2021

travelxl_beheer

Malta

De Maltese eilanden
Groots genieten op 3 kleine eilanden

Drie eilanden, elk met zijn eigen charme. Struin door de historische straten, ontdek de onderwaterwereld of maak je klaar voor een avontuurlijke wandeling - het archipel Malta, bestaande uit Malta, Gozo en Comino, biedt voor elk soort reiziger wat wils. Lees snel verder en ontdek de niet te missen plekjes, leuke insidertips en interessante weetjes!

Drie eilanden - elk uniek
Samen met de kleine zustereilanden Gozo en Comino biedt Malta een grote verscheidenheid aan vakantiemogelijkheden voor elke smaak.

Malta

Malta is een archipel bestaande uit 3 kleine eilandjes en ligt ten zuiden van Sicilië. De hoofdstad Valletta werd in 2018 gekroond tot Culturele hoofdstad van Europa en met een geschiedenis die teruggaat tot 7000 jaar geleden is dit méér dan verdiend. 


Gozo
Gozo, de groene oase van rust, is de perfecte plek om te wandelen, duiken en te ontspannen. Barokke kerken, glooiende heuvels en wijngaarden kenmerken het rustige landschap. Het eiland biedt ook de mogelijkheid om te genieten van de authentieke keuken en wijnen. 


Comino
Een eilandje van slechts 3,5 vierkante kilometer bewoond door slechts een paar mensen. Comino is een klein paradijsje met een prachtige, helderblauwe zee. Ga daarom zéker naar de Blue Lagoon, een beschutte baai in het westen van het eiland waar je op sommige plekken tot wel 30 meter diep kunt kijken!


     

Malta kent een zonnig, mediterraan klimaat. In de zomermaanden betekent dit dat je hier maar liefst 12 zonuren per dag hebt. En zelfs in de wintermaanden is er nog volop zon en zijn de temperaturen zeker hoog genoeg voor een terrasje. Het is dus echt een bestemming die je het hele jaar door kunt bezoeken.

 

Top 3 Malta-tips


1. Hoofdstad Valletta - Upper Barrakka Gardens - Valletta
Met slechts 6 duizend inwoners is Valletta de kleinste hoofdstad van Europa, maar daardoor niet minder mooi. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Upper Barrakka Gardens. Deze schitterende tuin is hoog gelegen waardoor je een prachtig uitzicht hebt op Valletta. Om 12 uur 's middags hoor je hier ook de traditionele kanonsschoten.


2. Rabat - Gozo
De hoofdstad van het eiland Gozo is Rabat, ook wel Victoria genoemd. De citadel is het ommuurde gedeelte van de stad en heeft héle fotogenieke straatjes. Wandel via de smalle straatjes naar het centrale plein en bezoek de prachtige Gozo Cathedral.


3. Fontanella - Mdina
De vroegere hoofdstad van Malta heeft als bijnaam de 'Stille Stad', want Mdina heeft een rustige sfeer en is ook nog eens autovrij. Perfect voor een stedentrip! Insidertip: wandel via de kronkelende straatjes naar boven en strijk neer bij Fontanella Tea Garden. Hier eet je de lekkerste chocoladetaart, mét een geweldig uitzicht!