Terug naar het blogoverzicht
21 april 2018

TravelXL at Home Servicecenter

48 uur in New York

Iedereen kent wel de meest favoriete stand van Amerika. Maar wat als je maar 48u. hebt om daar te blijven, bijvoorbeeld als tussenstop? New York City is de grootste en meest bezochte stad van de Verenigde Staten Iedereen kent wel de vele wolkenkrabbers en de gele taxi’s. Dat New York het centrum is van communicatie, muziek, mode, cultuur en winkelen!. Er zijn ontelbare musea (Museum of Modern Art is zeker een must) waar je alleen al een maand voor nodig hebt om deze te bezoeken, honderden leuke galeries en theaters, groot en klein waar voor elke bezoeker wel iets te vinden is om een avond heerlijk uit te zijn! ( maar houdt er rekening mee wel ver vooruit te boeken).

De New Yorkse bezienswaardigheden waar je in deze 48 uur zeker van moet gaan genieten zijn  1) een boottocht naar het Vrijheidsbeeld waarmee je al direct wordt getrakteerd op de schitterende skyline van New York. 2) het Empire State Building met een prachtig uitzicht over de stad met het Central Park, Downtown en Uptown, West Side en East Side en alle vijf stadsdelen 3) Times Square met de enorme drukte van de mensen massa's, de immens grote billboards en neon-reclames 4) Central Park voor een heerlijk rust moment om van de drukte bij te komen  5) Ground Zero de herdenkingsplaats van die vreselijke aanslag 9/11 6) het One World Centre.

De bijnaam van New York is ‘The City That Never Sleeps’ . Ontdek het zelf in de vele cafés en discotheken vinden in de wijken Soho en East West.  Of geniet van een show of cabarert voorstelling in Broadway.. Tip: reserveer de tickets van te voren om van een mooie zitplaats verzekerd te zijn.

Wil je genieten van een typisch Amerikaans sport evenement? dan mag je een wedstijd van de New York Yankees in het Yankees Stadion in Manhattan niet missen. Hou met het wedstrijdseizoen rekening en boek voor vertrek uit Nederland. 

Klik hier voor een selectie van aanbod en mogelijkheden. Je vindt op deze pagina tevens de mogelijkheid om de beste restaurants te boeken, excursies en een video bekijken als 1e kennismaking. Boeken? check de mogelijkheden online of laat je goed adviseren door een van onze vele Travelcenters en Mobiele Travelplanners!