Terug naar het blogoverzicht
Denemarken met TravelXL
17 februari 2018

TravelXL at Home Servicecenter

Hygge in Denemarken!

Gelukkig zijn in Denemarken

Het is het gelukkigste land ter wereld. En ze hebben er hun eigen woord voor gezelligheid: hygge. Ontspannen genieten is er een heuse way of life: bij de stoere Vikingen in Ribe, in de sprookjesdorpen op Funen of in the City of Smiles Aarhus. 

Stoer Ribe

Vlak bij de historische stad Ribe vind je een oude Vikingnederzetting waar je ‘echte’ Vikingen kunt ontmoeten. Je kunt er zien hoe ze leefden, werkten en strijd voerden. Leuk voor de kids om een ‘robbertje’ mee te doen. Slenter daarna door het knusse Ribe met z’n sfeervolle winkels, fraaie musea en gezellige terrasjes. Voor de lekkerste verse ijswafels ga je naar Vaffelhuset, de ijssalon bij de sluis. 

Gelukkig Aarhus

Aarhus (spreek uit oarhoes) is de tweede stad van Denemarken. De hoofdstad van Jutland is omringd door stranden en bossen. Het toont een mix van oud en nieuw, kunst en cultuur, en gastronomie en architectuur. Dat en de nabije bossen en stranden maken Aarhus voor kinderen en volwassenen tot een aantrekkelijke reisbestemming. Niet voor niets is het een van de gelukkigste steden ter wereld. Het kreeg de bijnaam City of Smiles! !

Sprookjesachtig Funen

Met een brug vanaf Jutland bereik je schiereiland Funen, bekend om z’n fraaie tuinen en sprookjesachtige dorpen, kastelen en landhuizen. De bekende sprookjesschrijver Hans Christian Andersen werd in Odense geboren. Z’n geboortehuis kun je er nog bezoeken. In het vakwerkdorp herinneren veel standbeelden aan zijn beroemde sprookjes: de nieuwe kleren van de keizer, de tinnen soldaatjes…

Meer informatie? Check de TravelXL Travelcenters of Mobiele TravelPlanners van TravelXL@Home en klik hier.