Terug naar het blogoverzicht
21 maart 2020

travelxl_beheer

Corona virus

Dagelijks ontvangen onze Travelcenters vele vragen over dit virus. Ook voor ons is niet te overzien wat de gevolgen zijn voor jou als reiziger, voor het te bezoeken land, welke stappen overheden, gezondheidsorganisaties nemen, etc. Wel of niet de zomervakantie te gaan boeken. Of over de mogelijkheid van annuleren en tegen welke voorwaarden en kosten. Bovendien kan elke situatie, de regels per uur weer gewijzigd worden. Laat je niet wat aanpraten, vergeet het vele fake news, maar ga af op het advies en oordeel van de instanties die voor jou en ons het beste voorhebben!

Voor jouw gemak vind je hieronder een aantal handige links die mogelijk jouw vraag kan beantwoorden.

RIVM 

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

Rijksoverheid

Met altijd de laatste update over het Corona virus.

ANVR 

Hier vind je een verzameling nieuws, publicaties en veelgestelde vragen over het onderwerp 'Corona-virus COVID19'.

Informatie over het coronavirus
Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)
Algemene informatie over het coronavirus
Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)
Veelgestelde vragen over het coronavirus
Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)

 

Bond van verzekeraars 

alle informatie over verzekeringen

Buitenlandse Zaken

Reisapp downloaden

Calamiteiten fonds 

wel of geen dekking

TUI Nederland

beantwoord enkele praktische vragen.

Corendon

FTI reizen

IATA Travelcenter

Diverse landen nemen op dit moment maatregelen ter beperking van de verspreiding van het Coronavirus. Reizigers die op reis gaan kunnen hiermee geconfronteerd worden.
​Op deze website tref je per land actuele maatregelen aan, die overigens niet alleen toezien op de situatie van Corona. LET OP: de voorwaarden per land kunnen dagelijks veranderen. Check dus regelmatig (ook) deze website.

Allianz Global Assistance

Reis je binnenkort naar één van de gebieden waar het coronavirus heerst, dan heeft dit wellicht invloed op de reis. Klik hier en lees wat er gedekt is op je Reis- en Annuleringsverzekering.
 

Maak een afspraak met je reisbureau

In lijn met de richtlijnen van het RIVM en ANVR biedt TravelXL een afspraaksysteem om het bezoek aan de reisbureaus te reguleren. Het systeem biedt de keuze tussen een fysieke afspraak en een video-TravelCall*(beeldbellen) met het reisbureau.

Een afspraak voor een persoonlijke video-TravelCall of een afspraak op een van de Travelcenters is via de site zo gemaakt.

 

Alle bovenstaande informatie, links, etc. is aan wijzigingen onderheven, zuiver informatief en hieraan kunnen GEEN rechten worden ontleend. De wijzigingen volgen elkaar snel op en derhalve kunnen wij voor bovenstaande niet verantwoordelijk worden gesteld.