Terug naar het blogoverzicht
28 februari 2021

travelxl_beheer

Veilig en zorgeloos op vakantie?

 

Veilig en zorgeloos op vakantie?

Altijd geupdate informatie en reisadvies.

Hier vind je meer informatie over de vele aanpassingen die de reisbranche heeft genomen om je vakantie zo veilig en zorgeloos te laten verlopen. Bij het boeken en voor vertrek, maar ook tijdens je reis en verblijf. Of je nu met de auto of het vliegtuig gaat, we kijken er naar uit om deze zomer weer samen op reis te gaan! 

Misschien wel goed om te realiseren dat zeker niet alle hotels tot 100 procent bezet zijn, er diverse maatregelen genomen, gericht op een goede hygiëne en andere manier van werken. Zo zal minder in buffetvorm worden gegeten, maar is er meer a la carte service aan de tafel. Die tafels worden verder uit elkaar geplaatst en er wordt gegeten in verschillende shifts. Er worden echt goede maatregelen genomen, zodat de rest van de gasten in zo’n geval gewoon vakantie kan vieren. Plus is er meer plek rond het zwembad en op het strand!

Maak een afspraak met je reisbureau

ADVIES: vanwege de vele regels die regelmatig wijzigen, adviseren wij je altijd via je eigen reisbureau te boeken en met hen regelmatig contact te houden om tussentijds voor je vertrek de regels van toelating en gezondheid dubbel te checken. Uiteindelijk ben je namelijk altijd zelf hiervoor verantwoordelijk!

In lijn met de richtlijnen van het RIVM en ANVR biedt TravelXL een afspraaksysteem om het bezoek aan de reisbureaus te reguleren. Het systeem biedt de keuze tussen een fysieke afspraak en een video-TravelCall*(beeldbellen) met het reisbureau.

Een afspraak voor een persoonlijke video-TravelCall of een afspraak op een van de Travelcenters is via de site zo gemaakt.

 

Reisadvies Buitenlandse zaken

Voorkom vervelende verrassingen op reis. Check voor vertrek alle risico’s en andere belangrijke informatie in het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Reisadvies: kies je bestemming

Met de Reisapp van Buitenlandse Zaken krijg je, ook tijdens je reis, actuele reisadviezen. En je hebt met 1 druk op de knop contact met het 24/7 BZ contactcenter.

Reisapp downloaden

Vragen over de kleuren van het reisadvies

Op de meest voorkomende vragen heeft het ANVR een antwoord gegeven opdat de juridische regels en voorwaarden duidelijk zijn en je met een goed gevoel op reis kan gaan. Klik hier voor de vragen.

Reizen en op vakantie gaan ( Rijksoverheid)

Lees hier alles over de geupdate reisadviezen van de overheid. Adviezen, reisbeperkingen, luchthavens, aan boord van het vliegtuig, etc.

 

Reiswijzer

Kies je vakantieland en je ziet welke maatregelen er door het te bezoeken land zijn genomen en de regels waaraan je jezelf tijdens de vakantie aan moet houden. Deze verschillen veelal weinig van de regels in Nederland en Belgie.Let op: alle informatie, reisadviezen zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de betreffende overheden, lokale omstandigheden, etc. en aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend en gelden slechts ter informatie. Vraag je TravelXLcenter of Mobiele TravelPlanner naar de meest recente. Uiteindelijk is elke reiziger individueel zelf aansprakelijk om de juiste informatie op het gebied van gezondheidregels, vaccinaties, toegangs informatie van het te bezoeken land op de hoogte te zijn. Zie hiervoor de ANVR-boekingsvoorwaarden.

CIBT / VisumCentrale Travel Widget

waarin reisbeperkingen, gezondheids- en visum adviezen zijn opgenomen in verband met Covid-19

Gezondheidsverklaring

Niet alleen bij vertrek maar ook bij aankomst vereisen steeds meer landen dat je in het bezit bent van een gezondheidsverklaring. Helaas betekent dit in de praktijk dat elk land de eigen regels, formulieren, etc. heeft opgesteld. Check de [ Reiswijzer ] hierboven voor de details.

Verzekering

Check altijd goed of jouw doorlopende reisverzekering wel voldoende dekking biedt. Neem hiervoor contact op met je TravelXLcenter of Mobiele Travelplanner van TravelXL@Home.

Heb je mogelijk verschijnselen van Corona?  Neem in dat geval zo snel mogelijk contact op met de coronalijn om je te laten testen  (0800-1202) of met jouw huisarts als je in Nederland verblijft en onze alarmcentrale via 020 592 9292 als je op vakantie bent.

 

Repatriëring

Moet ik mij zorgen maken over repatriering? Deze vraag begrijpen wij heel goed of je bij een eventuele nieuwe uitbraak van het coronavirus op uw vakantiebestemming dan daar langer moet verblijven. Waarschijnlijk heeft u verontrustende berichten gehoord dat u niet gerepatrieerd wordt als de situatie tijdens uw vakanties ineens verandert van code geel naar code oranje. Als u alleen een ‘losse vlucht’ heeft geboekt of zelf uw reis heeft samengesteld dan zal u zelf voor repatriering moeten zorgen. Maar heeft u een pakketreis geboekt bij een Nederlandse ANVR en SGR aangesloten touroperator dan wordt u wél gerepatrieerd. Zij hebben de plicht om voor hun reizigers te zorgen. Dus mocht het reisadvies verslechteren, dus naar code oranje gaat, dan wordt u als garantie bij de pakketreis weer naar Nederland gerepatrieerd. Dus deze zekerheid heeft u altijd bij een geboekte pakketreis bij TravelXL.
 

PCR-test nodig voor reizigers?

Landen, bestemmingen stellen verschillende eisen wat betreft het toelaten van reizigers in relatie tot corona. Een PCR-test en een Non-Covid19-verklaring kunnen daar onderdeel van uitmaken. De GGD’s testen niet in het kader van reizen; ook geven zij geen verklaringen af. Hiervoor moet je bij een particulier gezondheidscentrum zijn. Maar waar bijvoorbeeld?

Wij adviseren geen specifiek centrum, maar we willen -omdat het voor verschillende klanten handig kan zijn te weten waar de locaties te vinden zijn- graag enkele van de mogelijkheden noemen. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij www.reisprik.nl (€ 97,50), www.coronalab.eu (€ 149,95), www.klmhealthservices.com (€ 179).. Op deze websites kun je precies zien wat zij kunnen betekenen voor jou mocht je dit nodig hebben. Let op: prijzen kunnen sterk verschillen.

 

Covid-19 Antigeen sneltest. Spoedteststraat.

Wil je snel weten of je Covid-19 hebt? Met de Antigeen sneltest heb je de uitslag binnen 15 minuten. Meer info.

De Zekerheidsgarantie van TravelXL

Weet je dit?

Kan ik nu al mijn vakantie boeken?

Vele reisorganisaties hebben flexibele garanties in het leven geroepen om zonder zorgen je vakantie te boeken. Het grote voordeel van nu boeken is, dat je meer keuze hebt en zeker op populaire bestemmingen en veelgevraagde accommodaties je niet wordt teleurgesteld bij het later boeken dat het gevraagde al vol geboekt is door consumenten uit andere landen. TravelXL heeft hiervoor een 'zekerheidsgarantie' KLIK HIER

Waarom bij een reisbureau / Travelcenter boeken?

Juist nu er de komende maanden steeds meer wijzigende regels in Nederland en vakantielanden zullen komen, is het van groot belang om voorzichtig te zijn en een dubbelcheck te doen. De TravelXL Travelcenters zijn volledig op de hoogte van de actuale situatie, regels en voorwaarden. Loop geen risisco want er komt meer op je af dan normaal gebruikelijk is. 

Bewijs van vaccinatie?

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen en landen, maar ook accommodaties en reisorganisaties zullen vragen/eisen om een bewijs van vaccinatie/ bewiis van negatief getest zijn. Deze eisen kunnen verschillen per organisatie en per land/bestemming. Ook kunnen de regels tussentijds worden versoepeld of versterkt worden.

Met code oranje dekt de verzekering geen medische kosten

Normaal gesproken vallen de gemaakte medische kosten in het buitenland onder de reisverzekering. Maar als je in deze Corona/ COVID-19 tijd naar een oranje gebied reist of verblijft, zijn de aan corona gerelateerde kosten niet verzekerd en worden niet uitbetaald. Wijzigt tijdens je reis de code van geel/ groen naar oranje, dan ben je wel verzekerd. Echter ook hiervoor gelden speciale condities! Check hiervoor de regels van de verzekeraar.

Annuleren bij Corona?

Een annuleringsverzekering dekt de kosten als je moet annuleren omdat je corona hebt. Als je corona krijgt wordt dit gezien als geldige reden. Ben je positief getest kan/mag je niet op reis omdat je ziek bent. Dit valt dan onder de annuleringsverzekering. Is de kleur van je bestemming geel wat betekent 'veilig om te reizen' dan gaat je reis door. Als je dan toch wilt annuleren vanwege een onveilig gevoel dan valt deze reden niet onder een geldige reden om kosteloos te annuleren. De normale kosten voor annulering zijn dan van toepassing.

Eventuele tussentijdse wijzigingen in bovenstaande opgave zijn voorbehouden.