Terug naar het blogoverzicht
Rome citytrip met TravelXL
1 maart 2019

RR

Voorjaar de tijd voor een citytrip

Leuk hoor het Hollandse voorjaar! Maar er is wel een probleem! je bent nooit zeker van het weer. Vandaar ook dat de meeste voor het voorjaar kiezen om op een citytrip te gaan. Uit onderzoek van TUI een van de grotere reisorganisaties, blijkt dat de citytrip steeds populairder wordt. Niet alleen in Nederland maar in heel Europa. Niet voor niets 'klagen' vele steden dat er te veel bezoekers zijn in hun stad. Steden als Florence en Venetie kennen dat probleem. Gelukkig zijn er vele leuke alternatieve citytrips te vinden. Misschien herken jij jezelf ook in de uitkomsten van de onderzoeken? Enkele uitkomsten zijn: 

  • Met wie gaan we eigenlijk het liefst op stedentrip? Bij voorkeur met de eigen partner, zegt 38 procent en 25 procent gaat het liefst met vriendinnen door een mooie stad struinen. Met het gezin op stap staat op de derde plaats met 21 procent en 4 procent bekijkt een stad liever op eigen houtje.
  • Wat doe je het liefste op een stedentrip? Het is geen verrassing, maar vriendinnen gaan het liefst shoppen (47%) en langs ‘instawaardige’ plekken (37%). De mensen die het liefst met hun partner een stad bezoeken gaan op zoek naar nieuwe hotspots (64%) en kiezen voor een romantisch diner samen (27%). Gezinnen gaan vooral om tijd met elkaar door te brengen (69%) en ook om de kinderen van cultuur te laten proeven (17%). En hoe zit het dan met die terrasjes? Die staan bij iedereen wel op het lijstje, maar niet als eerste activiteit. Uitzondering hierop vormen de broer/zus reisgezelschappen en de vriendengroepen; zij noemen terrashoppen en lekker eten en drinken als favoriete bezigheid.
  • Wat neem jij mee op een citytrip? Bijna de helft wil de trip in geuren en kleuren vastleggen en neemt een camera mee, maar op de paklijst staan ook een restaurantgids, zonnebril, extra lege koffer en een lijst van bezienswaardigheden en activiteiten.
  • Wat zijn de meest populaire steden? De steden die de grootste kans bieden op een mooi voorjaarszonnetje zijn het meest populair deze lente. De top vijf ziet er zo uit:

1. Rome: met stip en met meer Nederlandse citytrippers dan vorig jaar op de eerste plaats!
2. Londen: de gunstige koers van het Britse Pond trekt meer Nederlanders naar de stad
3. New York: de stad blijft populair, wel kiezen minder reizigers dan vorig jaar voor New York
4. Valencia: streeft Barcelona voorbij aan populariteit
5. Lissabon: met een groei van 37% aan vakantiegangers nieuwkomer in deze top vijf

Oh ja nog even een tip, probeer eens niet te reizen in een vakantieperiode. Voor- en najaar, zelfs in de winter zijn steden als Rome en Valencia prima te bezoeken en lokaal veel voordeliger om uit eten te gaan. En als je echt eens iets anders wilt, dan zijn er buiten de top 5 nog zo veel andere steden te ontdekken!